3 WAHM – interviu cu 3 super mămici

Aceste mămici – Geo, Elena şi Alexandra – mi-au dăruit puţin din timpul şi vorbele lor. Le mulţumesc şi vă ofer vouă, la rândul meu, o pildă de răbdare,putere şi curaj 🙂 Mă bucur şi vă sunt recunoscătoare, Super moms!

Să facem cunoştinţă

 

1. Ce este WAHM şi cum v-a iesit vouă în cale?
banner300

Geo – WAHM este Asociaţia mamelor curajoase care fac ce pot să împace şi munca şi copiii. Cu alte cuvinte, lucrează de acasă, prin bucătărie, cu laptopul printre oale, prin dormitor în timp ce copiii dorm, cu odoarele agăţate de gât în timp ce împachetează colete, cum pot doar – doar or câştiga ceva bănuţi în timp ce petrec timp şi cu copiii şi se ocupă de educaţia lor. Cum mi-a ieşit mie în cale? Căutam job-uri cu lucru de acasă. Nu am prea găsit, în schimb am găsit un grup de mame, coordonat de Elena, mame care se confruntă cu aceleaşi probleme pe care le am şi eu şi care încearcă să se ajute între ele – prin promovare, colaborări, idei, încurajare, orice.

ELENA: Asociaţia Work At Home Moms vine dintr-un crez şi dintr-o energie fantastică a mamelor care doresc să fie alături de cei mici şi să îşi descopere/asume vocaţia, menirea, un nou drum profesional. WAHM e o comunitate de mame active, implicate în multe proiecte, sursă de inspiraţie şi de iniţiative care deschid orizonturi luminoase pentru noi toate.

Alexandra: Eu îmi imaginez WAHM ca pe un fel de umbrelă uriaşă, colorată şi protectoare sub care s-au adunat mămicile care lucrează de acasă. De WAHM am aflat prima dată de pe un blog şi mi-a plăcut ideea, apoi am intrat pe grup, dar recunosc că nu am fost prea activă. De când cu proiectul Păpădia, simt că mi-am găsit şi eu locul sub umbrelă.

2. Cine ce face? Aveţi fişa postului ?pentru fiecare dintre voi?

Eu, adică Geo Mihalache, sunt aşa: mama, grădinar, blogger, autor şi editor de poveşti pentru copii, voiceover artist, coordonator al unui grup de producători locali de mâncare sănătoasă (10.000+ membri), asta pe lângă bucătăreasă, spălătoreasă, organizator de evenimente în familie, scriitor de liste, menajeră, etc.

ELENA: mama, sociolog, preşedinta Asociaţiei Work At Home Moms, coordonator de proiecte, un om pasionat şi luptător.

Alexandra: În primul rând sunt mamă (vezi ce drăguţ, toate am pus, cred că instinctiv, MAMA pe primul loc), apoi ilustratoare de cărţi pentru copii. În rest, nu prea mai reuşesc să fac cine ştie ce. Dar cred că-i de ajuns, nu?

 

Ce face/înseamnă WHAM?

 

3. Concret, ce fel de proiecte aveţi?

Geo: Cu alte cuvinte, scriu pe vreo 15 blog-uri în română şi engleză (despre mămici, copii, călătorii, resurse umane, căţei, grădini, trandafiri şi alte cele), mă ocup acasă de grădina din dotare şi produc preparate din ardei iute, coordonez un grup de producători şi consumatori locali din Iaşi (căutam să educăm producătorii în a cultiva cât mai natural şi consumatorii în a alege produse naturale chiar dacă sunt mai scumpe), voiceover artist (adică înregistrez diverse materiale audio – mesaje telefonie, cursuri, naraţiuni, articole, materiale pentru copii în română şi engleză) şi nu în ultimul rând când apuc şi am inspiraţie, autor şi editor de poveşti audio pentru copii (Poveşti pentru Vlad – disponibile în 5 volume, cu ilustraţii făcute de Alexandra de la Hippo şi cu un prim volum bilingv acum  în lucru).

ELENA: La WAHM mustesc ideile zi de zi,unele deja concretizate în proiecte care mai de care mai îndrăzneţe. Voi exemplifica mai jos:
*Mama Antreprenor – mentorat antreprenorial pentru mame
*Mom@Work – site de joburi pentru mame; program de creştere a angajabilităţii mamelor din segment vulnerabil
*Cercul de lectură „Poarta-mă în poveste” – iniţiativă de susţinere a mamelor scriitoare, traducătoare, actriţe
*Ateliere de vară pentru cei mici, alături de WAHMs, desigur!
*Mame Meseriaşe – muzeu viu prin care mamele îşi expun atelierele de lucru, prezintă materia primă, ustensilele, oferă demonstraţii.

Alexandra: Proiectul meu principal de numeste Hippo Atelier Creativ. Ca şi WAHM, este tot un fel de umbrelă unde s-au adunat, de-a lungul timului, multe idei creative (cărţi pentru copii, cartonaşe, felicitări şi alte lucruri faine). Curioşii mă pot găsi pe hippocreativ.ro.

 

Descoperim PĂPĂDIA

 

4. Povestiţi-mi puţin despre proiectul PĂPĂDIA.

Geo: Păpădia a fost ideea Elenei. Cunoscând poveştile mele m-a întrebat dacă n-aş putea scrie una despre mame, poveste care să vorbească despre maternitate şi să ajute şi la promovarea asociaţiei. Am scris-o într-o seară, i-am trimis-o, i-a plăcut, i-am propus să o invităm şi pe Alexandra în proiect pentru că ştiam că face nişte ilustraţii extraordinare, noi deja lucrând împreună. Şi voila! Păpădia!

ELENA:*Păpădia, cum bine spunea o mamă care a ascultat povestea, suntem toate. E o duioasă poveste despre maternitate, frumos ilustrată de către Alexandra cea plină de har :)Trei mame si un crez.

Alexandra: Într-o zi, Geo mi-a propus să ilustrez o poveste despre mame, scrisă de ea pentru WAHM. Sincer, la vremea aceea nu prea voiam să mă mai implic într-un proiect nou, pentru că tocmai ce terminasem desenele pentru cealaltă carte a lui Geo şi eram prinsă încă acolo, cu mintea şi sufletul. Dar, ce să zic, n-am putut să rezist, m-a prins din nou scriitura Georgianei, mi-a plăcut ca e aşa…o poveste-metaforă. Şi m-a convins şi entuzismul Elenei, e de-a dreptul molipsitor 🙂

5. Cum şi unde putem solicita cartea?
cartea-papadia

Geo: La întrebarea aceasta va răspunde Elena 🙂

Elena: În acest moment, strângem precomenzi pentru 100 de exemplare. Linkul de comanda este mai jos:
https://docs.google.com/forms/d/1dmzlxLJm9m3AiU0P-Xz5aiEYD21uOu2U8eq6zO8cTes/edit

 

Alexandra: Elena e cea care vă poate spune. Eu vreau să adaug doar că m-aş bucura din suflet să puneţi şi voi o mică piatră la temelia Păpădiei, să ne ajutaţi să putem aduce această cărticică în casele copiilor. Pentru mine, e foarte greu să văd că sunt atât de aproape şi totuşi nu pot împlini încă acest proiect.

6. Cu ce vă mai lăudaţi??

Geo: Păi mai apucăm să ne lăudăm? Eu am de udat varza, de făcut suc de roşii, de tradus poveşti, de găsit producători care să participe la o filmare la Digi…nu mai apuc să mă laud 🙂

 

Elena: Proiecte frumoase şi prietenii pe cinste!

Alexandra: Vorba lui Geo, mai avem timp de asta? Dacă ar fi, totuşi, să mă laud cu ceva, m-aş lăuda cu proiectele comune pentru că nu-mi place să fiu doar eu în centul atenţiei. Cu “Păpădia” (despre care povestim aici) şi cu “Poveşti pentru Vlad” (încă o carte care îmi doresc tare, tare să vadă lumina tiparului)

7. Câteva cuvinte pentru cititorii blogului meu, mămici sau nu, potenţiali viitori membri ai asociaţiei Work at Home Mom….

Geo: Vă mulţumim tuturor celor care citiţi aceste rânduri. Să fii mamă WAHM nu e uşor. Pentru mine a fost trecerea de la un mediu corporate super bine organizat unde îmi planificam atent fiecare detaliu, fiecare zi, fiecare şedinţă, fiecare interviu la un haos complet în care nu pot controla nimic, în care rar termin ceva din prima încercare, în care defilez cu laptopul în braţe printre jucării, printre aparate desfăcute, printre şuruburi şi şurubelniţe, în care răspund la mesaje în timp ce explic copilului de ce bate vântul sau de ce vecinul de alături taie cu drujba, în care mă culc seara frântă, după o zi de alergat printre cărţi, jucării, laptop, roşii în grădina, varză, ceapă, oale în bucătărie….deja mă doare capul numai când mă gândesc. Mamele WAHM vă pupă cu drag pe toţi şi va mulţumesc că vă interesaţi de proiectul Păpădia.

ELENA: Mame curajoase, creative şi creatoare, vă îmbrăţişăm prin acest proiect!

Alexandra: Ah, iar nu mă pricep la mesaje motivaţionale. Aşa că de data asta vă aduc un citat, că tot se poarta.

“Dacă vrei să construieşti un vapor, să nu începi prin a-i trimite pe oameni după lemne, cuie, unelte, sfori şi alte materiale. Învaţă-i întâi să tânjească după marea îndepărtată, nesfârşită.” (Antoine de Saint-Exupery)

Asta aşa, cu gândul la proiecte noi, vise şi împliniri. Vă pup!

Facebook Comments Box
Facebooktwitterredditlinkedin

4 thoughts on “3 WAHM – interviu cu 3 super mămici”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.