Drob de primăvară

 

A venit primăvara!! Bine, știu că priveliștea de pe fereastră nu arată asta mereu încă, dar… a venit! Și dovada  este abundența de ingrediente verzi și sănătoase din bucătarie, mirosul de leurdă care inundă casa mea dragă, dar și zâmbetul tâmp cu care vin de la piață!

Cu toate bunătățile astea colorate prin preajmă și anticipând un pic Paștele, am creat o rețetă de drob cu muuuult verde, numai bun de combătut astenia de primăvară. Rețeta asta are tot ce-ți trebuie: proteine, minerale și vitamine, e sățioasă și e foarte versatilă! Poți să o folosești ca drob, poți crea chifteluțe din ea și poți să o pui într-un sendviș, pur și simplu.

Cum te-am obișnuit, se face repede și fără prea multe bătăi de cap!

Ai nevoie de:

  • 300g ciuperci ( eu am folosit ghebe ), mărunțite cu lama S a robotului de bucătărie
  • 400 g mazăre, din conservă, făcute piure la robot
  • un cartof mare, ras pe răzătoarea mare
  • 3 morcovi mici pe care eu i-am tăiat rondele subțirele
  • un dovlecel mediu, dat tot prin răzătoarea mare și ulterior scurs bine
  • o legătură de mărar și una de pătrunjel, mărunțite
  • o legătură de ceapă verde și una de usturoi verde, mărunțite
  • o legătură de ștevie verde, mărunțită
  • 4 linguri de tărâțe de psyllium
  • 5 linguri de drojdie inactivă
  • sare, piper, o lingură de muștar, cimbru și busuioc sau orice condimente îți poftește inima, după gust

 

De aici e simplu! Se adaugă toate ingredientele într-un bol mare și se amestecă. Se pun într-o tavă de cozonac tapetată cu hârtie de copt (sau unsă cu ulei și apoi tapetată cu pesmet ) și se expediază la cuptor, unde se va odihni pentru circa 30 de minute. Dacă vrei să faci chifteluțe, dă-le forma dorită și pune-le la cuptor. E posibil să trebuiască să le întorci după aproximativ 15 minute.

Haide, primăvară! Te aștept!

 

Poftă bună la sănătate,

Adelina Mitrofan – nutriționist

 

Facebook Comments
Facebooktwittergoogle_plusredditlinkedin

Autor: irinamariamitrofan

M-am nascut la Piatra Neamt. O vreme, copilaria mi-a fost leganata de Dunarea argintie, apoi, Pietricica m-a cheamat la ea. Am iubit, visat si scris, la Iasi, printre romantism si tei. Apoi, Cozla m-a chemat acasa. Ce-mi rezerva viitorul? Vom trai si vom vedea! Am inceput sa scriu de mult, dar blogul a venit ca un cadou inedit pentru cineva drag. Am devenit sotie si mama. Am redevenit blogger si imi place sa scriu despre ceea ce intalnesc si imi place sau ma doare. Sunt curioasa pana unde voi putea duce aceasta pasiune si ma bucura cuvintele celor care isi fac timp sa ma citeasca, aici sau in viata de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.