De vorba cu … OMUL din spatele brandului Casa Zamfirei
Să facem cunoștință! Cine este în spatele mărcii Casa Zamfirei?
Bună, mă bucur să te cunosc. Mă onorează invitația ta de a scrie despre mine și Casa Zamfirei! Mi-ar plăcea să spun că, în spatele a ceea ce ai văzut și aflat se ascunde o echipă numeroasă, dar, în același timp, mă flatează să recunosc: marea echipă? suntem eu și familia mea, adică eu, tati ( care e mereu ” pe drumuri” între furnizori și cu care mă sfătuiesc întotdeauna), alături de cele două minuni ale noastre, Natalia – o prințesă de 2 anișori și Iuri, un cavaler de 4,5 ani.
Eu am conceput și am realizat produsele, eu am făcut site-ul (www.casazamfirei.ro) și mă ocup de administrarea lui, eu fac promovare prin diferite medii, eu răspund la telefon și „negociez” cu mămicile interesate de produse până ajungem la un numitor comun… Deci, nu există nici o echipă de profesioniști în spate, dar dacă am reușit să las această impresie (după feed-back-ul clienților), e măgulitor.
Cum, unde, când și de ce a început totul?
Asta e partea frumoasă a povestirii pentru că nu am căutat niciodată acest hobby, ci el m-a găsit pe mine. În februarie 2011, pe când Iuri, băiețelul nostru avea 11 luni, aflasem despre sistemele de purtare sănătoase, ergonomice. Mă fascina lumea în care pătrundeam tot citind despre ele.
Trecuse o lună de zile de când îmi cumpărasem o mașină casnică de cusut, nu era nimic special, ci o mașină de cusut modestă, dar care, ulterior, s-a dovedit a fi foarte utilă. Luată pentru casă, am zis, o lenjerie, o perdea….îmi spuneam… Nu am reușit încă să fac nimic din toate astea!? Dar am făcut primul mei tai pentru piciul meu, suficient de greu pentru a mai fi ținut în brațe.
Am plecat la „vânătoare” de materiale, în orașul unde locuiam atunci. Astfel, a apărut prima descurajare: lipseau cu desăvârșire materialele frumoase, potrivite pentru așa ceva. Am ales cât de bine am putut, am făcut mei tai-ul și nu reușeam să îmi revin din uimire și încântare când mi-am purtat băiatul pentru prima dată! Eram extrem de fericită că descoperisem purtatul, dar parcă supărată pe mine că îmi luase așa de mult timp!!!
Căutând mai departe materialele potrivite, am descoperit minuni superbe la Ikea?, așa că am inaugurat investiția cu alt mei tai.
Deveneam dependenți de el! Descoperind această lume magică, am realizat că ” am ceva de spus”, că pot și vreau să împărtășesc și altora bucuria, revelația mea. Stângaci început, mi-am cumpărat materiale cât pentru 2-3 mei tai-uri, mi-am făcut un blog și gata, hop țop, lume lume, fac mei tai-uri!? Glumesc acum, dar mă amuză curajul și îndrăzneala mea de atunci…Ehei, vreun an sau doi, cred, ușor ușor, am început să conving câteva persoane și era suficient pentru mine, ținând cont că cel mic mă solicita toată ziua, iar noaptea se trezea din oră în oră pentru a primi lăptic bun, de la mami.
A fost greu sau ușor? Ai lua totul de la capăt? Ai schimba ceva?
Nu a fost nimic ușor… Nici să găsesc timpul necesar pentru a realiza și coase produsele ( trei ani am tot ” ciupit” din timpul alocat somnului), nici să găsesc resursele financiare pentru a dezvolta, nici să conving pe cei interesați să cumpere și să poarte copiii sănătos… Dar nu m-am lăsat descurajată, deși doar eu știu de câte ori am fost pe punctul de a renunța…
Cu toate acestea, oricând aș lua totul de la capăt și singurul lucru pe care l-aș schimba, poate, ar fi să mă autoeduc într-o ușoară detașare, pentru că am fost și sunt total absorbită de ceea ce fac…? cred însă că e normal să fie așa și sper, îmi doresc, să transmit prin produsele mele toată „investiția” de suflet pe care o depun.
Din fericire, acum sunt suficient de multe solicitări astfel încât să îmi fac planuri de dezvoltare pentru anul următor.
Cum prinde viață fiecare produs? Care e povestea lui?
Să știi că fiecare produs are povestea lui! Toate au apărut atunci când noi, ca familie, am avut nevoie de un alt sistem de purtare. Între timp a apărut și o prințesă în viața noastră, Natalia, care deja are doi ani ? și, alături de ea, am descoperit celelalte sisteme de purtare, pe etape de vârstă. Nu a apărut nici un produs la voia întâmplării, în spirit comercial, totul a fost făcut întâi pentru noi, testat, folosit și apoi adăugat pe site. Despre Zamfiruța (cover) am scris puțin și acolo…
Încă e un teritoriu neștiut de mămici, încă se merge pe ideea că, la un moment dat, e prea mare un copil pentru a fi purtat… Am încercat să nu agasez lumea convingând-o obsesiv, am încercat să exemplific cu ceea ce făceam noi, să arăt în ce împrejurări le folosim și cât de practice sunt…
Cu ce ești tu diferită față de alte mărci de sisteme de purtare? Ce te recomandă?
Diferit e mult spus. Eu sunt convinsă că toată lumea implicată în confecționarea sau doar în distribuția sistemelor ergonomice de purtat pleacă de la experiența proprie. Cred, sper să nu fiu total subiectivă, dar cred, că este total diferit față de alte afaceri, cel puțin în momentul acesta, în care totul începe prin ” hai să investim aici pentru că pare profitabil! ”
E un efort uriaș din partea fiecăruia dintre noi, cei din branșă, pentru a promova purtatul sănătos al copilului, fiecare întreprindem întâlniri cu părinții, fiecare oferim premii deseori, fiecare suntem acolo când cineva vrea să afle, să vadă; toți muncesc la cote înalte pentru a arăta părinților cum și de ce trebuie purtat copilul sănătos, de ce anume e necesar să ținem cont pentru a alege sistemul potrivit, etc. Poate un singur lucru mă diferențiază de ceilalți, lucru care, de multe ori poate fi surprinzător pentru un părinte care alege să achiziționeze produsul fără vreo recomandare clară din partea altcuiva: calitatea la preț accesibil!
Îmi doresc din tot sufletul să pot păstra tot timpul accesibilitatea produselor mele pentru că știu câte cheltuieli implică apariția unui copil și vreau ca părinții să se poată apropia de aceste produse, să nu rămână doar cu dorința neîmplinită de a purta copilul… Și, poate, în plus, ar mai fi faptul că tot timpul, dar absolut tot timpul, fie că e seara târziu, dimineața devreme sau sfârșit de săptămână, încerc să fiu disponibilă pentru telefoane, întâlniri, sfaturi; toate acestea au reușit să creeze legături inimaginabil de frumoase cu cei deveniți ” ai Casei”, oameni dragi care au mers până într-acolo încât să îmi trimită poze, impresii, mulțumiri, ba chiar și o mega surpriză: o cărticică personalizată cu multe, multe poze cu produse și prichindei. Dintre toate, deși păstrez în suflet fiecare mic obiect primit cu drag, cel mai tare mă mișcă, de fiecare dată, fericitările cu gânduri sincere!
Acum, în încheiere, te rog să transmiți câteva gânduri pentru alte mămici care citesc acest mic interviu și, poate, se află la început de drum…
Să creadă în visul lor, să nu renunțe, chiar dacă drumul e anevoios și pare că niciodată nu se va concretiza în rezultatul dorit, să se implice cu tot ceea ce pot oferi mai bun, bucuria împlinirii o să apăra negreșit într-o zi!
Mulțumesc încă o dată mămicii pentru timpul acordat!!!
PS: Am ales să inaugurez noua secțiune de pe blog cu această poveste tocmai pentru că se apropie ziua națională a României ( cred cu toată puterea în brandy-urile noastre autohtone și am să le promovez, de câte ori voi avea ocazia!), pentru că mi-s dragi tare toate mămicile care se luptă pentru a împlini visele în care cred și pentru că, în alergarea nebună după cadourile perfecte, poate aceste câteva cuvinte vor fi un semnal să alegem altceva…ceva venit din suflet, lucrat cu inima și dăruit cu bucurie sinceră!