Category

Rugăciune. Final de an 2023, început de an 2024 cu blândețe

Iată că 2023 s-a sfârșit. A fost un an cu de toate – examene, lacrimi, emoții, greu, relaxare, începuturi și multe etape pe care le-am finalizat. Nu voi face acum retrospectiva anului, n-am scris de mult aici și simt, cumva, că o parte din tot ce am trăit în perioada în care nu am putut așterne pe blog… va rămâne ca trăire, doar în suflet, în rugăciune, în câteva poezii și în discuțiile cu oamenii dragi inimii mele.

O să încep anul acesta nou, lăsînd aici o rugăciune pe care am găsit-o într-o agendă veche – da, am simțit să fac ordine la hârtii, în câteva locuri unde aveam păstrate bucăți de viață.
Iată, deci, rugăciunea:

Rugăciune pentru dușmani

 

Doamne, Tu ne-ai dat poruncă să ne rugăm pentru vrăjmașii noștri, Tu îi știi pe ei, eu nu-i știu.

Dăruiește-le lor credință adevărată. dragoste nefățarnică, viață după poruncile Tale, smerenie, răbdare, blândețe, înțelepciune, bună cugetare, rugăciunea inimii, luare aminte la rugăciune, dragoste pentru citirea Sfintei Scripturi, agonisirea Sfântului Duh.

Binecuvântează-i pe ei cu pace și dragoste, iar dacă este cu neputință ca cei înrăiți să se întoarcă, pune hotar răutății lor și apără-i de vrăjmași pe aleșii tăi.
Amin.

Simt să las aceste rânduri aici, în perioada în care, mulți dintre noi își setează intențiile pentru anul nou. Am văzut multe persoane care aruncă spre Univers dorințe, idei, gânduri, planuri. Să fie, pentru fiecare, după nevoia sa!

Sarbătorile de iarnă, perioada mea preferată din an, au fost diferite în 2023. A fost un diferit cu intenție, pe care mi l-am asumat și care mi-a adus pace în suflet. Știu ca vor mai fi zile cu tristețe, experimentez și furia uneori – e interesant că este una dintre emoțiile pe care nu le prea trăiesc, o fi ceva de căutat în zona asta – dar mai presus de orice, știu ca sunt pe drumul cel bun.

Finalul de an mi-a adus un alt text, pe care simt să îl așez aici, ca să îmi fie reminder, peste timp, despre ce și cum poate fi. Am găsit acest text sub denumirea –

Rugaciunea lui Emil Cioran, la trecerea dintre ani. ❤️🙏

 

Doamne Dumnezeule, Îți dăruiesc această seară dintre ani.

Te rog ia cu Tine problemele, grijile și neliniștile mele din anul care a trecut.

Îți încredințez Ție anul ce vine.

Ajută-mă să iert lucrurile care mi-au provocat durere și care m-ar ține legat. Ajută-mă să o iau de la capăt acolo unde este nevoie.

Te rog, binecuvântează-mi drumul și luminează-mi mintea.

Te rog binecuvântează fiecare persoană și situație pe care o voi întâlni.

Fă-mă omul care ai dori să fiu, ca să fac ceea ce ai dori Tu să fac.

Te rog intră în inima mea și îndepărtează toată disperarea, mânia, frica și durerea.

Înnoiește-mi sufletul și eliberează-mi spiritul.

Ție îți mulțumesc Doamne pentru iubire și lumină.
Amin!”

Nu sunt sigură dacă este sau nu rugaciunea lui Emil Cioran, dar la trecerea dintre ani mi se pare un moment potrivit pentru  aceste rânduri.

Poate nimic nu e întâmplător, nici măcar drumul nostru, oamenii pe care îi avem alături o perioadă și pe care apoi îi lăsăm să coboare la stația unde au treabă.
Un an cu petale de bine, cu lecții utile fiecăruia, pentru creșterea sa, tuturor!

Facebook Comments Box
Facebooktwitterredditlinkedin

One Reply to “Rugăciune. Final de an 2023, început de an 2024 cu blândețe”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.