Category

August în Bucureşti. Plimbare şi idei de timp liber

Se pare că ne facem un obicei anual din călătoria la  Bucureşti cu cei mici 🙂 Anul acesta, am poposit câteva zile la început de august, în drum spre marea cea albastră 🙂 Avem deci, câteva idei de timp liber, pentru voi!

Cu doi copii de 4, respectiv 6 ani, a fost musai să avem câteva activităţi educative, nu?

Am început cu o (nouă!) excursie la Ferma Animalelor din Pantelimon. Am fost cu toţii data trecută, acum băieţii mei au dus-o pe mătuşica lor la animale. Aud că s-au distrat, deşi nu mi-au povestit foarte multe 🙂

Înarmaţi cu harta locaţiei, pe care au primit-o odată cu biletul (noi am ales pe cel mai convenabil – cel de familie – 39 lei pentru o familie de 4 persoane) au pornit la explorat.  De altfel, copiii până în 2 ani şi persoanele cu dizabilităţi intră gratuit, iar copilaşii mai mari plătesc 10 ron şi adulţii 12 ron.

Există transport în comun care vă lasă la 500 m de fermă ( linia de maxi-taxi 547 care circulă pe traseul Obor (Kaufland) – Piața Obor (str. Ziduri Moși) – Șos. Pantelimon – Cora Pantelimon – Ferma Pantelimon (Animalelor). Linia 547 circulă dus-întors pe ruta menționată, la un interval de aproximativ 15 minute.

Sau poţi folosi nou înființata linie RATB 404 care circulă pe traseul Cora Pantelimon – Ferma Pantelimon (Animalelor). La capătul de la Cora linia 404 se întâlnește cu liniile: 202, 243, 246 și 655. Capătul liniei 404 din Pantelimon este în același loc cu al liniei 547. Linia 404  circulă  dus – întors  pe ruta menționată, la un interval de aproximativ 20 minute.

Dacă vreţi să mergeţi cu maşina, puneţi pe GPS adresa fermei (str. Sf. Gheorghe nr. 20) sau luaţi ca reper hypermarketul Cora Pantelimon (aflat la capătul tramvaiului 14) pe Șos. Pantelimon. De acolo, continuați pe DN3 spre orașul Pantelimon. Treceţi podul peste lacul Pantelimon și apoi pe lângă insulița de pe dreapta, pe care se găsește fostul hotel Lebăda.

După 200-300 m, veţi vedea pe partea stângă o biserică. Părăsiţi DN3 și viraţi stânga pe lângă biserică, pe strada Tudor Vladimirescu din orașul Pantelimon. Dacă nu ai observat biserica, poți continua pe DN3, treci de stația Lukoil și de dealerul Peugeot, intră în sensul giratoriu și ieși din el pe a treia stradă la stânga.

Harta fermei

Odată ajunşi la fermă, bucuraţi-vă de natură şi de copilărie! Pe harta veţi descoperi toate activităţile pe care le puteţi face (trambulina, tiroliană, locuri de joacă, ponton, insulă, plimbare cu poneii, vizita la fabrica de lactate, labirint din porumb în lunile iulie şi august).

Dacă vă întrebaţi ce animale pot vedea copiii acolo, noi am făcut o listuţă şi sper să mergeţi pregătiţi cu ceva legume pentru ele – păsări (găini, curci, bibilici, fazani, păuni, porumbei, raţe, gâşte), animale de curte (viţei, porci, capre, oi, ponei, cai, măgari, bivoli, iepuri, vaci), animale şi păsări mici (papagali, porcuşori de Guineea), dar şi struţi, arici, nutrii şi lame.

Există toalete curate, loc de înfăşat (noi am depăşit perioada, deci nu am intrat să văd cum arată), loc de fumat (din fericire, este undeva spre ieşire, mai departe de locurile unde copiii pot avea activităţi), dar şi un restaurant unde puteţi servi masa, dacă vă prinde vremea prânzului acolo sau aveţi nevoie de o pauză de la zbenguială.

Restaurantul funcţionează în regim de împinge tava, are destule preparate proaspete, chiar şi un grup ca noi (de vegetarieni!) a găsit câte ceva de mâncare. De asemenea, puteţi cumpăra şi lactate produse în făbricuţă, la preţuri bune şi de o calitate decentă.

Una peste alta, este o activitate relaxantă de petrecere a timpului liber, pentru o după amiază de vacanţă sau o zi leneşă de weekend. De fiecare dată a fost multă lume, dar fiind un spaţiu larg, cu verdeaţă şi pomi, fiecare şi-a găsit un loc unde să se bucure de activităţi.

Altă activitate de timp liber pe care le-am propus-o copiilor a fost plimbarea cu metroul 🙂 S-au distrat pentru că era ceva nou, i-am lăsat să vadă care sunt opţiunile de transport într-un oraş atât de aglomerat şi cred că experienţa le-a prins bine.

Ultima premiera din august 2018 de la Bucureşti a fost, pentru noi, plimbarea cu autobuzul fără acoperiş, cum îi spunem noi – de fapt, Bucharest City Tour HOP-ON, HOP-OFF.

Copiii cu vârste între 7 şi 14 ani plătesc 1o lei pe bilet, în vreme ce adulţii scot din buzunar 25 ron.  Autobuzul circulă între orele 10 şi 21.50 pe traseul Piaţa Presei – Muzeul Satului – Piaţa Arcul de Triumf – Piaţa Victoriei – Piaţa Revoluţiei – CEC – Palatul Parlamentului – Piaţa Unirii – Piaţa Universităţii – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Piaţa Charles de Gaulle – Parcul Regele Mihai I – Muzeul Satului.

Împreună cu biletul pe care îl primiţi şi validaţi la o taxatoare din interiorul autobuzului, primiţi şi o hartă unde veţi vedea traseul şi alte câteva informaţii utile despre capitală (traseul/harta metroului, informaţii RATB, câteva reclame la locaţii din oraş).

Noi am ales o zi caniculară şi unul dintre copii a fost afectat puţin de insolaţie, dar ne-am răcorit apoi la masa de prânz şi totul a fost ok. Aveţi grijă să aveţi la voi apă şi să vă acoperiţi capetele, mai ales dacă vă ştiţi sensibili.

Puteţi merge sus, unde simţiţi vântul şi /sau crengile copacilor 🙂 sau puteţi rămâne jos, în autobuz. Preferabil ar fi să nu vă plimbaţi pe scările interioare în timp ce autobuzul circulă pe stradă. Deşi viteza cu care circulă nu este foarte mare, scările sunt destul de abrupte şi niciodată nu poţi ştii ce anume întâlneşti în trafic.

În decursul a 24 de ore de la validarea biletului puteţi urca şi coborî în oricare staţie. Autobuzul nu sta mult în staţii, aşa că e bine să ştiţi din timp unde coborâţi şi ce vreţi să faceţi apoi.

Copiiilor le-a plăcut experienta, cu tot cu mică insolaţie şi cred că am rămas cu o serie de fotografii frumoase, unele dintre ele făcute chiar de Matei, care şi-a descoperit recent această pasiune.

Parcul din Drumul Taberei ne-a făcut (încă o dată!) invidioşi pe bucureşteni. Copiii au stat acolo până mult după lăsarea serii, căţărându-se, ţopăind, alergând, râzând. Noi am aşteptat  cuminţi, pe băncuţă, alungând ţânţarii 😛

Depinde mult cât timp liber aveţi la dispoziţie, ce buget puteţi aloca distracţiilor şi care sunt preferinţele voastre privind activităţile, dar aşteptăm şi noi idei de locaţii şi activităţi pe care le putem face în următoarea noastră excursie.

PS: Mulţumim pentru găzduire celor doi A&A – vă iubim, dragilor!

Facebook Comments Box
Facebooktwitterredditlinkedin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.