Bagaje pentru concediul la mare ?

Yuhu, de când aștept să scriu postarea asta…

Bagaje pentru concediul la mare? Sunt multe postări pe diferite site-uri de unde îți poți face o idee și poți încropi propria  listă UTILĂ în pregătirea bagajelor. Totuși, dacă  plecăm de la premisa că fiecare familie are nevoi și preferințe proprii, opțiunile de transport sunt diverse și ceea ce mie mi se pare util, altuia îi poate părea complet în plus, probabil nu există o listă PERFECTĂ pentru niciunul dintre noi. Bun… Doi la mână, bagajul sau mai bine zis, mărimea lui depinde de câteva mici (sau mai mari) considerente:

  1. condițiile de cazare (de anumite lucruri avem nevoie în caz că mergem la mare cu cortul sau la o căsuța, de altele la un hotel cu all-inclusive),
  2. durata șederii (pentru 2-3 zile iei mai puține lucruri, TEORETIC),
  3. vârsta/sexul participanților la vacanță (dacă pentru un adult de sex masculin sunt suficiente 3 tricouri, să zicem, pentru un copilaș/bebe trebuie mai multe, etc).
  4. Despre nevoile vestimentare ale doamnelor și domnișoarelor… nu ajunge postul acesta!:) Glumesc, probabil că există, undeva în lumea aceasta mare, femei care au SUFICIENTE haine.

Deci, nu am pretenția ca lista mea este cea mai bună, dar, căutând modalitatea în care să mă organizez cât mai eficient, am petrecut câteva ore bune documentându-mă  și am adunat câteva idei care sper să fie utile. Uneori, nu ai la dispoziție timp, energie și răbdare să citești mai multe postări despre cum să faci, eficient, bagaje pentru concediul la mare. Iată, deci, rezumatul meu:

  • Bagaj pentru copii (noi avem 2 băieți, de 1,2 ani și de 3,4 ani)  – La capitolul haine COPII, eu fac așa (pentru fiecare copil): tricouri (1 per zi), 2-3 pantaloni scurți, 3 pantaloni lungi (din care 1 pantalon lung mai gros), 2 bluze cu mânecă lungă, 2 hanorace, preferabil cu glugă, 1 pijama/costumaș de dormit, șosete + chiloți (1 pereche/zi), 1 haină de ploaie/impermeabilă, șapcă/bandană/pălărie de soare, câte 1 pereche jambiere (utile și pt acoperit mâinile, sau ca supliment de căldură pe sub pantaloni subțire), câte 2 variante de slipi/copil (cel mic va avea 1 scutec textil de apă+căteva scutece de apa Huggies), căte 2 perechi de încalțări/OM (sandale, teniși/adidași) + papuci de plajă/încălțări de apa, oliță, scutece suficiente (calculez câte ar consuma în mod normal acasă, și mai adaug încă jumate din cantitate/suplimentez cu scutece textile). {Nu cred că e o idee bună să schimbi marca scutecelor în concediu, te poți trezi cu surprize.}, jucăriile de nisip și apă (găletușa,lopățică, sită, moară, forme de nisip), gonflabile (minge, colac, saltea/bărcuță)+ pompă, 1 pui de pernă, 1 păturică, (eventual suplimentăm la bebeluși mai mici cu scutecele de finet/pelincuțe bune la toate), câteva  jucării preferate (o parte lăsate la îndemână, în mașină dacă așa veți călători).

 

  • Bagaj mami și tati – Pentru fiecare ADULT: 4 tricouri mânecă scurtă, 2 pantaloni scurți, 2 pantaloni lungi (1 pereche mai groși), 3 bluze cu mânecă lungă, 1 hanorac/jachetă,preferabil cu glugă,  șosete + chiloți (1 pereche/zi), 1 pijama/ținută de nani. La mami (care e o doamnă, nu?) mai adaug 2 rochițe de plajă, 1 gentuța mică pt. plimbare , 1 geantă pt. plajă/rucsac (mare și încăpătoare, pe care o încarc de acasă cu tot ce trebuie, în caz că ajungem la plajă înainte de cazare/economisim timp).
  1. TRUSA MEDICALĂ – crema protecție solară, termometru, cremele de la Rodia (Cioco, Cătină, Immunis, Aloe, Brad), dezinfectant+bandaj, 1 cutie plasturi de diferite dimensiuni, aparat +pastile țânțari, remedii homeopate conform unei scheme dezbătute cu medicul (sunt câteva remedii generale, pentru insolație, arsuri solare, febră, vărsături, probleme de digestie, lovituri ușoare, etc.)
  2. IGIENĂ – prosoape mari și mici (câte 2 din fiecare fel + halatele de baie ale copiilor), trusa mani-pedi (cu unghieră, forfecuță, pilă, pensetă),  hârtie igienică (2 role), 1 săpun rufe/pete, absorbante (dacă e cazul), șervețele umede, gel antibacterian, dopuri de urechi/cască baie/ochelari scufundări, periuțe + pastă dinți, gel duș/șampon/săpun corp, antiperspirant, bețe urechi, perie/pieptene (+ alte produse pe care le folosiți frecvent), clește păr/elastice (unde e cazul)
  3. DIVERSE: câțiva clești de rufe, încărcătoare +baterii/acumulatori (telefon, aparat foto, laptop/tabletă, cablu USB), card memorie aparat foto (împătimiții au arsenal serios aici :P), harta (sau GPS, care trebuie verificat și corelat cu destinația), 1 ac și ață (alb/negru), 1 superglue/picătură, 1 lanternă și bateriile aferente, ladă frigorifică și pastile de răcire (noi o folosim pentru a depozita în ea gustările pentru drum), 1 sac de dormit/pătură (poate fi folosit și pe post de pernă, în mașină), 1 cearceaf/rogojină pentru nisip, cort de plajă/umbrelă de soare, sisteme de purtare sănătoasă (la 2 copii, vom lua 2 :P), ochelari de soare (dacă e cazul).
  4. De verificat înainte de drum: valabilitate RCA, achitare taxă drum/rovignetă, acte personale+ale mașinii, chei, card bancar, bani, rezervare (este util să aveți notate datele de contact – adresă, nume, număr telefon ale locației de cazare/proprietar/administrator.

Noi folosim sistemele de purtare (și nu căruciorul) din mai multe considerente ca spațiu de depozitare, ușurință în manevrare, apropiere de copil. De asemenea, este foarte utilă o protecție de vânt/ploaie pentru aceste sisteme. Mai adaug câte o căciuliță ușoară sau chiar cagulă pentru copii.

Pe mine mă ajută mult să așez toate lucrurile din listă în jur și apoi să le așez frumos, ergonomic, în geantă/troler. Mi-ar plăcea să mă descurc așa de bine ca în filmuleț:

Bagajele pentru concediul la mare pot fi un factor de stres pentru mulți dintre noi. Dar, cu puțină organizare și câteva trucuri, lucrurile devin mai puțin înfricoșătoare.

Voi ce luați cu voi în bagaj?

Facebook Comments Box
Facebooktwitterredditlinkedin

One Reply to “Bagaje pentru concediul la mare ?”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.