Category

Concediu la 2 Mai – concluzii la cald

Tocmai ne-am întors din primul concediu la 2 Mai. Primul concediu în patru. Și pentru că eu consider eficiente recenziile pe care le găsesc pe net despre diferite locații de cazare și/sau stațiuni, mi-am spus că pot întoarce „favoarea” la rândul meu, scriind despre locurile în care am fost noi.

Țin să precizez, încă de la început, că blogul meu nu este unul de travel, voi scrie strict din perspectiva mea și a oamenilor dragi mie, nu am primit nici un onorariu pentru a scrie și ceea ce aleg să public îmi aparține în totalitate, putând fi preluat, parțial sau integral, exclusiv cu acordul meu.

Bun… Dacă am lămurit lucrurile, să purcedem la concluzii.

Pentru primul nostru concediu la 2 Mai am ales o unitate de cazare bine cotată pe Turistinfo.ro (nu îi fac musai reclamă gratuită, dar mie mi se pare foarte ok modul de prezentare a informațiilor, fotografiile și toate detaliile au corespuns, până acum, de fiecare dată, cu realitatea!). Este vorba despre Casa La Dinamo  situată în 2 Mai, la câteva minute distanță de mare.

De ce am ales anul acesta să ne facem, anul acesta, concediul aici?

Pentru că, având doi copii micuți, un loc de joacă prietenos și mare este un atu pentru orice loc de cazare. Pentru că mi-au plăcut oazele de verdeață pe care le-am văzut în fotografii și pe care le-am regăsit aici (de fapt, livada în care se ia masa mi se pare mai frumoasă și mai mare decât mă așteptam să fie). Pentru că mi-am dorit să mă bucur de o priveliște frumoasă a mării, în puținele clipe de respiro pe care le am 🙂 Încă o dată, realitatea mi-a demonstrat că am făcut o alegere bună.   Mi-a surâs ideea de a avea un loc de luat masa în aceeași locație cu patul de nani din același motiv : e destul de dificil să cari după tine, la masa, pe lângă 2 maimuțele șturlubatice și tot arsenalul de plajă și să nu te „prăjești” pe drumul de întoarcere și să nu ratezi somnul de prânz și să nu pierzi nici o jucărie și să nu dărâmi restaurantul… înțelegeți voi ce vreau să zic, sper.

În plus, am descoperit un apartament curat (lenjerie și prosoapele se schimbă la 3 zile), suficiente corpuri de mobilier unde să poți depozita muuuuuuuuuultele bagaje, o bucătărie mereu la dispoziția turiștilor, cărucioare/scaune de masă/pătuțuri la cerere, fără costuri suplimentare, mâncare proaspătă și la prețuri decente (pâinea și garniturile sunt incluse în preț). De asemenea, am apreciat biblioteca de la parterul clădirii unde se regăsesc titluri de vacanță, lectură ușoară și mai complexă, dar și cărți pentru copii, câteva jocuri de grup și o canapea cu fotolii unde te poți refugia din calea razelor amiezii.

Panorama 2 Mai La Dinamo

Dupa cum vedeți, am început cu partea plină a paharului,cum m-a învățat pe mine profa la Management (mulțumesc frumos, dragă doamnă profesoară!).

Ce ar mai putea fi îmbunătățit, după părerea mea?

  • La meniul restaurantului mi-ar fi plăcut să regăsesc și variante mai light/sănătoase la capitolul răcoritoare – un fresh, o limonadă, poate chiar ceva variante de sirop homemade, etc.
  • Tot la capitolul meniu, aș fi apreciat o varietate de deserturi. Acum există doar papanași cu dulceață și smântână (o porție este generoasă și foarte gustoasă, de altfel). Poate, pe viitor, ar putea să adauge salată de fructe, clătite, înghețată 🙂
  • Cădița de dus s-a dovedit a ceda nervos în fața afluenților nisipoși, așa că repoziționarea obiectelor din baie și o perdea de duș sau chiar o scurgere mai eficientă, ar rezolva, cred, problema. Apartamentele sunt situate la etajul 3, care este de fapt o mansardă cu pereții înclinați specifici, așa că problema ar fi, cu certitudine rezolvată profesionist cu ajutorul sfatului unui constructor/arhitect/instalator.
  • Deși am apreciat priveliștea unui etaj 3 (mansardă), cu doi copii mici, dintre care unul proaspăt alergător, urcatul și coborâtul scărilor de n ori pe zi a fost activitate fizică în toată regula. E adevărat că știam, încă din momentul în care am făcut rezervarea, că apartamentele sunt situate la etajul 3, deci în fond, alegerea ne-a aparținut.
  • Pentru un apartament cu 2 camere unde pot sta cel puțin 4 adulți, cele 2 scaune de plastic de pe balcoane mi s-au părut a fi insuficiente. De asemenea, aș fi apreciat existența unui coș de gunoi în cameră, unde să poți arunca reziduuri nemirositoare. Există un coș în baie, este foarte util.

Una peste alta, acest prim concediu la 2 Mai mi-a încărcat bateriile, mi-a potolit dorul nebun de mare și mi-a dat un nou subiect de „recenzie” pe blog!:)

În speranța că impresiile mele vor fi de folos celor care se gândesc la un concediu aici, închei, cu zâmbetul pe buze și ușor bronzată!:)

PS – Mulțumesc pentru perspectiva foto și pentru feedback prietenilor noștri dragi, părinți de buburuză Ioana! De asemenea, mii de mulțumiri călduroase bunicii Ela care ne-a însoțit, secondat, salvat, dădăcit și sponsorizat evaderea în acest minunat (dar off, prea scurt!) concediu la 2 mai!

Facebook Comments Box
Facebooktwitterredditlinkedin

4 thoughts on “Concediu la 2 Mai – concluzii la cald”

  1. a fost o mare bucurie sa va iubesc,dadacesc,salvez,sponsorizez,etc…si in concediu ! oricand cu toata forta si dragostea mea !!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.