Category

În căutarea farmaciei perfecte

… Pentru că sănătatea este cel mai de preț dar pe care aleg să îl fac oamenilor dragi inimii mele!


     De multe ori, ne confruntăm cu situații mai puțin plăcute. O durere, o erupție cutanată sau simptome care nu ne permit să ne bucurăm de timpul petrecut cu oamenii importanți din viața noastră. Atunci, în astfel de clipe, ne dorim, cu certitudine, să avem la îndemână specialiști, care, înarmați cu remedii eficiente și, neapărat, răbdare și zâmbet, ca prin minune, să readucă starea de bine. Dacă ar exista o trusă magică, dotată cu sfaturi bune, remedii naturale și prompte, o colecție de cadre medicale dedicate, farmacii cu program non-stop și producători devotați omului și mediului, evident că ne-am înghesui cu toții, cu mic și mare, să o cumpărăm. Să fie acolo, în caz de nevoie, vorba românului.

Pentru că, din păcate, greul lovește în cele mai neașteptate momente. Mai ales cine are copii, știe: la sfârșitul săptămânii, în zilele de sărbătoare, când medicul nu poate fi găsit sau tocmai remediul miraculos s-a terminat din stash-ul personal, din dulăpiorul de medicamente din baie!

Explicam zilele trecute puștiului meu de 3 ani de ce toate farmaciile au … un plus verde! 🙂

De ce? Pentru că își propun să întrețină, să protejeze și să îmbunătățească VIAȚA! Explicația i-a plăcut și am observat apoi cum, în joaca lui cotidiană, cu mașinuțele sau cu mini animăluțele de la fermă, le explica la rândul său, acestora, care-i treaba cu plusul verde al farmaciilor.

Și, ca lecția să fie completă, am continuat să vorbim despre remedii, despre sănătate și despre ajutoarele de nădejde, „magicienii” în halat alb care salvează situația, de fiecare dată! Și pentru că lecțiile noastre se pot desfășura oriunde, chiar când mergem la plimbare sau chiar când avem activități mai… casnice, în timp ce alegeam o salată verde din piață, M. a ținut să îmi demonstreze (în văzul întregii comunități, spre deliciul câtorva trecători) că ține minte o parte din informațiile pe care i le servesc:

– Uite, mami! Farmacia cu viață, are un plus verde și piotejează viața! Și are și puțin roșu, lângă. Are și o familie!

Am zâmbit și m-am întors să admir descoperirea. Puiul meu găsise o farmacie independentă, semnalizată cu însemnul roșu, specific și mesajul, sugestiv: Din grijă pentru familie !

Auzisem câte ceva despre ele, dar nu știam că o astfel de farmacie a poposit atât de aproape de noi! Am aflat că trusa perfectă ÎN CAZ DE, cum îi spun eu, a fost creată în funcție de sezon. Sunt 8 astfel de truse, câte una pentru fiecare perioadă a anului, cu produse atent selecționate de către o echipă de profesioniști. Și toate pot fi găsite aici, la Vivat!

Ajunsă acasă (cu tot cu salata mea!), am căutat mai multe și, am fost plăcut surprinsă descoperind multe sfaturi bune, multe oferte și chiar locațiile celor peste 700 de farmacii partenere din toată țara. Dacă sunt atât de multe, e sigur un semn bun, spun eu! Iar ceea ce m-a bucurat foarte tare este că pot afla orarul de funcționare al partenerilor, aflați mai aproape sau mai departe de locația unde mă aflu și, mai mult, le pot lăsa un mesaj, folosind formularul de pe site.

Și pentru că nimic pe lume nu este întâmplător, am descoperit un articol interesant care a făcut lumină, pentru mine și familia mea, în ceea ce privește aftele care au stricat multe zile frumoase pentru soțul meu. M-am bucurat tare descoperind câteva sfaturi la îndemână prin care îi pot ușura vindecarea și chiar remedii homeopate care pot îmbunătăți calitatea vieții.

Și dacă tot vorbim de calitatea vieții, mă gândesc să mă consult puțin cu medicul nostru curant să văd cum pot ajuta organismul meu să lupte cu astenia de primăvară! Nu de alta, dar am în grija doi iezi svăpăiați și am nevoie de energie MUUUUUULTĂ, nu-mi permit să mă las doborâtă de oboseală când e joaca în toi!

Da, știu că nu există nimic perfect pe lume, dar după umila mea părere, o farmacie prietenoasă e un sfătuitor bun, măcar la nevoie!

Facebook Comments Box
Facebooktwitterredditlinkedin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.