Iubirea dincolo de timp

Poate că aţi înţeles sau nu, dar îmi plac de nu mai pot cărţile despre iubire! Mai mult, mă fascinează modul în care unii autori aleg să descrie iubirea dincolo de timp. Dacă aveţi astfel de recomandări, vă rog mult, lăsaţi-mi un comentariu cu recomandările voastre de lectură, pentru care vă mulţumesc anticipat!

Iubirea dincolo de timp… aş putea să spun şi să scriu multe 🙂 Zâmbesc la emoţiile pe care le resimt amintindu-mi texte în care iubirea dincolo de timp rezistă, înfloreşte şi se transformă. Aţi trăit astfel de iubiri? Cunoaşteţi astfel de poveşti? Aveţi curaj să credeţi în astfel de poveşti de iubire?

Unul dintre textele care mi-au înseninat luna octombrie este un fragment din Jurnalul unei iubiri al lui Nicholas Sparks. Vi-l las mai jos, sperând să vă placă şi mie să îmi fie amintire duioasă:

Despărţirea ne doare atât de tare pentru că sufletele noastre sunt îngemănate. Poate că aşa au fost întotdeauna şi vor mai fi. Poate că înainte de această viaţă am mai trăit o mie de vieţi împreună şi în fiecare dintre ele ne-am întâlnit. Şi poate că de fiecare dată am fost despărţiţi din aceleaşi motive. Asta înseamnă că acest rămas-bun este şi pentru cei zece mii de ani, dar el reprezintă  în acelaşi timp un preludiu la ceea ce va urma.

Când te privesc, îţi văd frumuseţea şi graţia, şi ştiu că ele au căpătat forţă cu fiecare viaţă pe care ai trăit-o. Şi ştiu că mi-am petrecut fiecare viaţă înainte de aceasta, căutând. Nu pe cineva ca tine, ci chiar pe tine, pentru că sufletele noastre trebuie să fie pentru vecie împreună. Şi pe urmă, pentru un motiv pe care nici unul din noi nu-l înţelege, am fost siliţi să ne luăm la revedere.

Mi-ar plăcea să-ţi pot spune că totul se va rezolva şi promit să fac tot ce-mi stă  în puteri. Dar dacă n-o să ne mai întâlnim niciodată şi aceasta este într-adevăr o despărţire, ştiu că ne vom mai vedea din nou într-o altă viaţă. O să ne regăsim şi poate că destinul ce ne e scris se va schimba şi n-o să ne iubim numai în acea viaţă, ne vom iubi şi pentru vieţile care au trecut.

Bucata de text este parte dintr-o scrisoare pe care Noah i-o scrie lui Allie, iubita pierdută şi regăsită. Povestea lor duce iubirea dincolo de timp la un nivel de emoţie, de trăire pe care am gustat-o cu nesaţ. Deşi cartea mi-a plăcut mult mai mult, există şi varianta ecranizată a acestui roman, având în centru aceeaşi poveste, interpretate de către Ryan Gosling și Rachel McAdams. Mai jos, un trailer al filmului care sper            (măcar!) să vă facă să vă doriţi să descoperiţi povestea.

Trailer Notebook (2004)

O poveste care poate părea tristă, o iubire care pare că se frânge, dar… iubirea dincolo de timp învinge!!!

PS : Această postare este ŞI pentru toţi acei care se luptă cu necruţătoarea Alzheimer …. Această postare este şi pentru bunica mea, Livia Raina, care este sus, în ceruri. Această postare ar trebui să ne/îmi aducă MEREU aminte că IUBIREA DINCOLO DE TIMP este reală, este adevărată 🙂 Trebuie doar să avem curaj să o recunoaştem!

 

Facebook Comments Box
Facebooktwitterredditlinkedin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.