Category

Cea mai frumoasă vacanță e… URMĂTOAREA!

Simt cu fiecare fibră că am nevoie de o pauză de la tot și toate! Vreau să te iau de mână pe tine, dragul meu drag, să iau rucsacul cu vise și aparatul de fotografiat pe umâr și să fugim în lume! Câteva zile 🙂 Departe de toți, doar noi și un oraș gata să ni se dezvăluie. Să gustăm din libertatea de a vedea, de a atinge, de a trăi un alt oraș, un alt fel de dimineață, un alt fel de mic dejun și o altă cină. Doar noi, iubitul meu!

Zâmbind, îmi amintesc de toate experiențele turistice pe care le-am împărțit. De nopțile în Vama Veche, cu prieteni dragi și bani puțini. Cu muzică nebună și plajă de 1 mai muncitoresc.

Retrăiesc, în amintire, alergările noastre prin Roma cea îndelung împărțită în obiective turistice și trasee. Mai lungi sau mai scurte, toate drumurile ne aduceau mereu, în camera noastră simplă, curată, unde adormeam, plini de extazul unor descoperiri epocale. Am trăit acolo, în acele câteva zile, 100 de ani.

Îmi amintesc apoi de drumul lung, greu și agitat până în Grecia noastră dragă. Cu un autocar mare, frumos, dar prea mic pentru visele noastre enorme! Îmi simt corpul plutind și acum, ca și atunci, trăind istoria. Locurile. Oamenii.

Pentru mine, câteva zile cu tine, iubire, în Grecia, sunt rețeta unei vacanțe senine! Mai mult, o săptămână cu tine în insula Skiathos ar fi gura de aer proaspăt pe care ne-o dorim amândoi. Și pentru că știu cât de mult te-a impresionat această insulă pe care am vizitat-o timp de câteva ore… Pentru că știu că acolo ai fost atât de curajos, culinar vorbind, încât ai încercat o specialitate inedită: peștele spadă! Pentru că mi-e dor de mare, soare și dimineți târzii, în care să mă trezesc leneș, știind că mă așteaptă o zi frumoasă, senină și plină de briza mării… Pentru că azi sunt egoistă și vreau să FUR timp exclusiv pentru mine, să nu te împart cu nimeni, pentru toate acestea și încă altele 1000 pe care nu le recunosc, o să pun la cale o escapadă în insulele grecești.

Dar, de pe altă parte, aș putea alege altă insulă … Lefkada, Skopelos sau chiar Parga … Oricare dintre ele ar putea să ne găzduiască, pentru câteva zile, aventura romantică.

Închid ochiii și încerc să îmi imaginez care dintre insule ți-ar plăcea mai mult!

800px-Skiathos_town

Sursa foto: http://”Skiathos town”. Licensed under CC0 via Wikipedia.

Probabil că ai alege tot Skiatos, tot un studio mic și cochet, fără prea mari pretenții, dar curat și intim, unde să putem vorbi în tihnă, la sfârșitul zilei, câte în luna și în stele! Am admira orașul în diferitele lui culori, am gusta din bunătățile proaspete, colorate și ne-am bucura de aerul sărat, de vântul ușor, de pădurile de pini…

http://www.weloveskiathos.com/
http://www.weloveskiathos.com/

Skiathos by night Philip A Harker

Cea mai mică dintre insulele denumite generic SPORADE (împrăștiate, în traducere, întrucât este vorba despre 4 insulițe, cândva prelungiri ale Peninsulei Pilion), Skiathos devine, în plin sezon estival, un loc ințesat de iubitorii de soare. Se pare că, din spusele cercetătorilor National Geographic putem descoperi cele mai bune plaje la capătul câte unui drum sau a unor poteci care, aparent, se înfundă. Așa, ne vom astâmpăra nevoia primară de explorare, de a vedea mai mult și mai mult, de a trece dincolo de ceea ce ochiul vede și mintea nu poate cuprinde cu-adevărat.

Și pentru că te cunosc și te ador, dragul meu, ne vom pierde, împreună, în sălbaticul Skiathos! Vom străbate la pas, drumuri de piatră și eu mă voi încărca de verdele pădurii, cât tu îți vei alimenta bateriile cu albastrul mării. Sau al cerului.

http://www.weloveskiathos.com/
http://www.weloveskiathos.com/
http://www.weloveskiathos.com/
http://www.weloveskiathos.com/

Mi-ar plăcea să ne bucurăm de obiceiuri locale ca Dansul țapului din Skiros, să vedem caii sălbatici, alergând liberi, să ne aventurăm într-o plimbare lungă spre portul pescarilor și, bineînțeles, să privim primele stele născându-se din interiorul forțăreței medievale Bourtzi.

Mi-e dor să te țin de mână, oriunde în lumea asta mare. Dar acolo, la Skiathos, a început o altă etapă a călătoriei noastre împreună, Om Bun și Drag!

 

Voi, prietenii mei din căsuță, unde visați să evadați? Cu cine? 🙂

Facebook Comments Box
Facebooktwitterredditlinkedin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.