Optimizare SEO.Recomandari pentru bloguri/site-uri
Lumea virtuala este in continua dezvoltare. Si, in conditiile acestea, cum te poti diferentia tu, creator de blog/site de ceilalti? Prin aplicarea unor recomandari de optimizare SEO.
Bun, daca am lamurit treaba asta, haideti sa povestim putin mai departe!
Concret, ce inseamna optimizare SEO si cu se mananca?
Pentru mine, un om aplecat mai mult spre partea creativa a blogului meu, cand spunem „optimizare SEO” ne referim la un ansamblu de tehnici, „secrete” sa ii spunem daca vreti (desi, vedti vedea ca sunt multe chestiuni de bun simt!) pentru ca motoarele de cautare si implicit, publicul, sa te „gaseasca” in plimbarile internaute.
Si recunosc deschis, inca de la inceputul acestei postari ca NU, nu voi transforma acest blog intr-o serie de postari tehnice, pline de piulite si chei franceze (ha!) doar pentru a optimiza 🙂 Dar, pentru ca eu am avut un mare moment AHA! cand am avut ocazia sa primesc astfel de recomandari SEO de la o echipa profesionista, e de bine sa stiti si voi! Cine stie, poate va inchipuiti ca lucrurile sunt mai complicate decat in realitate si succesul vostru va ocoleste tocmai pentru ca niste mici defecte va dau de furca.
Generalitati privind optimizarea SEO – conditii de forma
- Referitor la continutul pe care il oferi, axeaza-te pe structurarea si eficienta informatiei. Este necesar ca tot ceea ce oferi (sau o pondere cat mai mare din acest continut) sa ofere solutii eficiente, sa fie personalizata dorintelor/nevoilor publicului tau tinta. De asemenea, foloseste din plin modalitatile grafice de subliniere a ideilor de baza (tabele, enumerari, evidentiatoare, etc. ). Informatia atent documentata se cunoaste si recunoaste, mai ales de catre cunoscatori.
- Este absolut necesar sa ai o pagina de contact sau sa specifici clar modalitatea in care cei interesati iti pot scrie. Denota respect fata de cititorii tai, transparenta si interes referitor la feedback-ul oferit de publicul caruia te adresezi.
- Imaginile folosite trebuie sa corespunda informatiilor. Relevanta lor te poate ajuta sa apari in cautari si sa primesti in „casa” ta (= site/blog) pe cei care sunt interesati de un anumit subiect.
- Folosirea diacriticelor este un subiect spinos 🙂 O parte din cunoscatori apreciaza ca Google indexeaza mai bine fara diacritice, in vreme ce altii considera ca e mai putin important acest aspect. Cum vaspune inima, e ok! Puteti face mici „teste” sa vedeti cum va este cu fiecare dintre cele doua variante 🙂
Generalitati privind optimizarea SEO – conditii de fond
- Revenind la optimizarea SEO, cred ca este foarte important sa ai clar in minte unde se afla blogul/site-ul tau si unde iti doresti sa ajunga, raportat la concurenta. NU, in varf/pe primul loc nu este un raspuns suficient de bine fundamentat ca sa poti lucra poti pe marginea lui. Ai in vedere cat TIMP e necesar pentru a vedea rezultate, ce RESURSE esti dispus sa investesti.
- Alegerea cuvintelor cheie dintr-o postare este un subiect despre care s-a scris si, cu siguranta, se va mai scrie. Incearca sa te diferentiezi, sa descoperi ce anume te scoate din anonimat, ce anume te face unic si usor de recunoascut. Piata online este atat de vasta, pare ca fiecare isi poate gasi locul sau, dar e important sa iti consolidezi pozitia in nisa unde consideri ca e potrivit.
- Concluzia mea este ca pasiunea fara putina tehnica nu poate face minuni 🙂 Se vede, in timp, cresterea organica, naturala si beneficiile, pe termen lung sunt mult mai rezistente daca sunt obtinute prin munca si efort propriu. E parerea mea si mi-o sustin.
Dupa cum se vede, sa faci optimizare SEO nu este chiar fizica cuantica sau mecanica fina (cum ar spune cineva :P) Dar, sunt convinsa ca fiecare dintre noi ar trebui sa isi manifeste talentul/aplecarea, menirea daca vreti in directia in sunt specializati. Un serviciu profesionist, oameni bine pregatiti si informati reprezinta un ATU pentru care merita si este corect sa platesti. Doar daca vrei rezultate, evident! 🙂