Category

Scrumbia de Dunare :)

Pentru că mi s-a făcut dor de vremurile când trăiam pe malurile Dunării, azi am să transcriu câteva informații pe care le-am distribuit celor interesați de un stil de viață și alimentație sănătos, cu care am venit în contact în Săptămâna Vegetarienilor (18-24 mai 2015)!

Scrumbia de Dunăre – luptă cu cele mai acute boli ale omului!!!

Secretul acestui miraculos pește, Scrumbia de Dunăre (ALOSA PONTICA) constă în schimbarea metabolismului în momentul intrării în Dunăre (de la apă sărată la apă dulce) pentru reproducere și până la revenirea ei în Marea Neagră.

Stop colesterolului

Același proces de inversare a metabolismului se petrece și în organismul uman prin consumarea în exclusivitate a acestui aliment-dietetic, pe parcursul unei cure, rezultatele testelor fiind incredibile. Astfel, conform raportului Institutului de Boli de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „N. Paulescu” , prin testele executate sub îndrumarea directă a Prof. Dr. C. Ionescu Târgoviște au fost verificate efectele unei astfel de cure asupra unor subiecți cu diverse boli, în special supraponderali și cu diabet tip B. După 20 de zile de consum exclusiv, rezultatele au fost următoarele:

  • colesterolul plasmatic LDL scade, în medie, cu 7,02%
  • trigliceridele plasmatice scad în medie cu 48,17%
  • glicemia plasmatică scade, în medie, cu 17,45%
  • colesterolul bun (al inimii) – HDL – crește de aproape 2 ori, în medie cu 97,5%
  • greutatea corporală scade, în medie, cu 13%
  • nu au fost constatate modificări ale acidului uric.

O astfel de alimentație reprezintă hrana ideală pentru pacienții obezi, cu dislipidemie, cu modificări de ateroscleroză coronariană și periferică, hipercolesterolemie și diabet, fiind remarcabilă prin calitățile sale gustative deosebite.

Acest produs al Mamei Natură este o hrană complexă, perfect echilibrată, lipsită de efecte secundare. De asemenea, are rolul de a îmbunătăți funcțiile inimii, de a evita pericolul infarctului miocardic și a accidentelor vasculare, asigurând organismului tot necesarul de proteine, grăsimi și substanțe minerale de care are nevoie. Alături de acest minunat aliment medicament, se vor consuma fructe și legume, sub formă de salate, care vor asigura necesarul de vitamine.

ȘI TOTUȘI…NU E GRAS????

IMG_0370Da, este foarte adevărat că scrumbia de Dunăre este cel mai gras pește din lume, la nivelul ei de mărime, dar această grăsime (formată din acizi grași polinesaturați) face ca vasele de sânge să fie curățate, aproape integral de reziduurile care se depun pe pereții lor, după mâncarea de zi cu zi. Fenomenul este invers: în loc să se depună grăsime pe pereții vaselor de sânge, acestea sunt curățate de aceste grăsimi bune.

Mulțumesc pe această cale prietenilor de la magazinul „La Cherhana” Piatra Neamț ( situat vis-a-vis de Kaufland, str. Obor) pentru aceste informații utile. Noi cumpărăm mereu cu încredere pește proaspăt (de Dunăre, de mare sau de acvacultură) și preparate din pește de la ei. Săptămânal se aproviyionează cu noi sortimente și am primit, nu de puține ori, sugestii valoroase în ceea ce privește gătirea și conservarea peștelui.

Facebook Comments Box
Facebooktwitterredditlinkedin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.