Social media şi limba română

În era comunicării, cu toţi scriem şi vorbim. Repede, fără noimă uneori, fără diacritice, fără cratime, fără semne de punctuaţie, fără respect şi, din păcate, fără să gândim cu adevărat ceea ce spunem sau scriem. Dar când văd cum limba română este masacrată în cel mai crud mod cu putinţă, mai mult, când văd articole de blog – câştigătoare ale unor concursuri chiar – conţinând greşeli gramaticale, prescurtări şi sintagme inventate, topică a propoziţiei cel puţin ciudată, parcă îmi creşte tensiunea. Şi nu sunt profesoară de limba şi literatura română şi nu am pix cu roşu si/sau ochelari pe nas 🙂

Da, recunosc, sunt absolventă a unui liceu cu profil filologic. Şi mi-a plăcut mereu lectura, mi-am cizelat gusturile, în timp. Îmi place să cred că oriunde, oricum şi în orice împrejurare, vorbesc şi scriu corect, în primul rând, în limba română. Datorez asta, în primul rând, primei mele profesoare de limba română, de la o şcoală de la ţară, un om şi un profesionist care şi-a pus amprenta asupra multor generaţii!

Aşa că mă bucur maxim când văd că sunt încurajaţi oamenii să scrie CORECT, să vorbească RESPECTÂND REGULILE LIMBII ROMÂNE!  Aşa că salut iniţiativa Super Blog şi mă alătur ei! Fie ca cei mai buni să câştige!!!

Facebook Comments
Facebooktwitterredditlinkedin

Autor: irinamariamitrofan

M-am nascut la Piatra Neamt. O vreme, copilaria mi-a fost leganata de Dunarea argintie, apoi, Pietricica m-a cheamat la ea. Am iubit, visat si scris, la Iasi, printre romantism si tei. Apoi, Cozla m-a chemat acasa. Ce-mi rezerva viitorul? Vom trai si vom vedea! Am inceput sa scriu de mult, dar blogul a venit ca un cadou inedit pentru cineva drag. Am devenit sotie si mama. Am redevenit blogger si imi place sa scriu despre ceea ce intalnesc si imi place sau ma doare. Sunt curioasa pana unde voi putea duce aceasta pasiune si ma bucura cuvintele celor care isi fac timp sa ma citeasca, aici sau in viata de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.