Mâncărică de linte isteaţă
Cât de bune sunt mâncărurile pe care le faci în doar 30 de minute?
Buuuuuuune! 😀
Îţi propun o mâncărică de linte isteaţă! De ce linte isteaţă? Pentru că o faci repede, iar etapele care trebuie parcurse sunt suprapuse inteligent! Uite cum:
În timp ce fierbe lintea verde ( maxim 15 minute – nu trebui să fie fiartă de tot ), ai timp să tai celelalte legume ca să economiseşti timp!
Îţi trebuie aşa:
- 500 g linte verde
- o conservă de roşii bucăţi în suc propriu ( sau 4-5 roşii proaspete şi suculente, dacă sunt în sezon )
- o ceapă mare tăiată mărunt
- 3-4 căţei de usturoi tăiaţi mărunt
- un morcov mare dat prin răzătoarea mare
- un ardei roşu
- o lingură de suc de lămâie
- 2 linguri de ulei
- busuioc şi oregano după gust, dacă îţi place poţi pune şi coriandru
- pătrunjel şi mărar câte o legătură
- sare şi piper după gust
E super simplu deci! În timp ce lintea se fierbe, tai ceapa, usturoiul, morcovul şi ardeiul. Pune-le la călit cu uleiul şi un pic de apă . Nu vrem să le prăjim în ulei, ci mai degrabă să le înnabuşim un pic. Când a fiert lintea destul, adaug-o şi pe ea dar şi roşiile. Mai lasă să fiarbă împreună 10 minute.
La final se adaugă lămâia şi condimentele. Acum eşti pregătit să dregi gustul şi…Voila! N-am zis că e o mâncare cu linte isteaţă? A terminat testul repejor!
Poftă bună la sănătate,
Adelina Mitrofan – nutriţionist