Category

Focus pe plus de mai

Continuăm seria articolelor de bine. Pentru că #focuspeplus este felul meu de a spune că e bine, că putem face bine, dacă vrem. Că e important să dăm mai departe 🙂 informația, energia sau răspunsurile pe care, poate, alții le caută.

Așa că … o serie de informații pe care le-am primit și eu,pe care le dau cu toată inima mai departe 🙂

 • 2 tineri au pus la cale un proiect îndrăzneț – Harta Producătorilor Locali Români. E de urmărit, părerea mea 🙂
 • Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) lansează o platformă de suport și informare pentru pacienții cu cancer. Există și un call center  – pe care îl puteți accesa zilnic, în intervalul orar 9:00-17:00, la numărul 021 253 05 91 (tarif normal) – dacă sunteți pacienți oncologici (deci printre cei vulnerabili la infecția cu noul coronavirus). Veți primi consiliere medicală, psihologică, de nutriție și socială prin sprijinul unei echipe de medici.
 • O sugestie pentru timpul liber, dacă vă plac documentarele – aici, o listă întreagă. Sigur găsiți ceva să vă pice cu tronc!
 • Citesc cu drag un newsletter de la DoR – în fiecare zi aflu informații utile de la ei – atât despre situația Covid din țară(corect și fără panică relatate), dar și cum e la alții în ogradă, dar și articole faine, ușor amuzante, care mă binedispun.
 • Resurse de învățare în limba engleză pentru copiii din jurul nostru – platformă gratuită cu exerciții de matematică  sau o  sursă de animații și jocuri matematice.
 • Dacă aveți pasionați de știință, tehnologie, inginerie și/sau matematică, aici aveți resurse faine, inclusiv în limba română 🙂 Curiozități pe înțelesul celor mai mici putem savura de la Wonderopolis.
 • Un joc drăguț cu noțiuni despre gândire critică, empatie și decizii etice.
 • Sau…apogeul! O platformă care te învață să faci o grămadă de lucruri 🙂
 • Peste tot socializarea s-a mutat în online 🙂 Devine obositor să urmărești atâtea discuții și subiecte, după mine. Așa că, în ceea ce mă privește, oricât de mult mi-aș dori să fiu informată, voi folosi această perioadă și pentru a face curățenie în ograda mea – mă refer la grupurile unde activez, la cantitatea de suflet și timp pe care le investesc acolo și în ce momente. Cu siguranță nu sunt singura care se simte obosită de acest trend de a fi mereu online, conectați…Știți voi, listuța cu ce e pe plus și ce dă, la final de zi, cu minus. Fiecare pentru el, că n-om fi toți copii identice!
 • Parte din curățenie se referă, în ceea ce mă privește atât la nivel de informație – aleg să nu mă uit obsesiv des la știri, de exemplu, dar și la nivel de lucruri/obiecte cu care ne înconjurăm. Încă nu am citit Magia Ordinii, dar am în plan să profit de rotirea hainelor din dulap (aduc în față, la îndemână, pe cele potrivite anotimpului și pe cele mai groase le ascund pe rafturile de sus) și să (re)evaluez ce anume port/mi se potrivește/îmi place/îmi vine și ce nu. Am mai făcut acest exercițiu și pare să funcționeze. Un articol fain care mi-a mers la inimă despre ce păstrăm și ce nu a scris Florina Badea.
 • Plănuiesc un refresh al blogului – o temă nouă, mai potrivită cu ceea ce sunt acum. Am început să lucrez la asta înainte de toată nebunia, dar au tot intervenit altele și nu am mai finalizat. Este una dintre lucrurile restante, dar o scriu aici pentru că vreau să știți și voi – chiar m-aș bucura să primesc sugestii și păreri și despre asta.
 • În contextul actual, am auzit despre multe persoane care fie și-au pierdut locul de muncă, fie au avut parte de dificultăți în relația cu angajatorul. E-Jobs a lansat un call-center unde poți primi consultanță în ceea ce privește alegerea unui loc de muncă potrivit. Sună la 021/9124 și vezi ce sugestii primești!

Back to Business lansează, împreună cu Doza de Comunicare , platformă de donații de servicii și consultanță de marketing pentru companii Marketing for Good . Concret, veți putea lucra cu cei mai buni specialiști -10 agenții de comunicare și 3 furnizori de servicii – care își oferă acum gratuit serviciile de marketing și publicitate firmelor din întreaga țară. Împreună, găsim soluții și generăm rezultate. Sună bine, nu? Informația este utilă atât companiilor care au probleme în marketing astăzi, dar și agențiilor care vor să își ofere, pro bono, ajutorul.

 • O altă idee faină pentru 1 Mai – SolidarLocal este un festival online de muzică, creat cu scopul de a sprijini cadrele medicale din prima linie. Pentru a asculta concertele a peste 40 de trupe și artiști, este necesară o donație minimă de 30 de lei către Dăruiește Viață, prin iaBilet.ro.
 • Salvați Copiii România și Digi au lansat 0800.070.009, o linie telefonică de consiliere gratuită pentru părinți.
 • Telefonul Vârstnicului a răspuns unui număr record de solicitări în perioada pandemiei, iar dacă știți persoane în vârstă care au neapărată nevoie de interacțiune, spuneți-le despre asta!
 • Mirona Păun și 3 prietene ale sale au creat două grupuri de suport: pentru adolescenți și pentru adulții ce se simt copleșiți de anxietatea și incertitudinea momentului.
 • Vreți să învățați ceva util în perioada asta? Poate vă face plăcere să alegeți ceva de aici 🙂

Cam astea au fost ideile mele de focus pe plus pentru început de lună! Mă bucur să dau mai departe ce îmi place, îmi pare util. E liber să o faceți și voi, la rândul vostru. M-aș bucura să îmi semnalați alte idei faine, pozitive!

Facebook Comments Box
Facebooktwitterredditlinkedin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.