Kidstory – povestea unor pasiuni
Din seria interviurilor cu oameni care își pun la muncă pasiunea și noi, ceilalți, ne bucurăm de frumos, de util, de culoare, de magie… Astăzi, stăm de vorbă cu Elena, o SUPER WAHM și o să înțelegeți imediat de ce spun asta 🙂
CINE EȘTI TU?
Bună! Mă numesc Elena și am 38 de ani. Sunt mămica a doi copii și soție devreme acasă :D. Ador cafeaua băută în tihnă, diminețile de vară, călătoriile și florile.
CARE ESTE PASIUNEA TA? DAR JOBUL?
Pasiunea mea este legată de tot ce înseamnă experiențe și noutate. Îmi place să încerc mereu lucruri noi, să aflu noutăți, să experimentez. Așa am descoperit afinitatea mea pentru antreprenoriat. Sau mai bine zis pentru soloprenoriat 😀 pentru că atunci când tu centrezi, tu dai cu capul, ai parte de suficiente experiențe noi și adrenalină în același timp.
Jobul este total opus pasiunii mele. Lucrez de aproape 20 de ani în sistemul bancar și sunt Corporate Relationship Manager într-o bancă de top din România. Aici am avut ocazia și onoarea să cunosc mulți antreprenori români care m-au inspirat mereu prin felul lor de a-și conduce afacerile într-un mediu nu tocmai echilibrat ca al nostru.
CUM A ÎNCEPUT TOTUL?
Pe lângă partea logică și rațională care mi-a folosit în jobul meu, am descoperit că am și o latură mai creativă care își dorește să evadeze. Acum vreo 10 ani am început o mică afacere cu bunătăți tradiționale, dulcețuri și siropuri de casă. După ce am rămas însărcinată cu primul copil, mi-a fost imposibil să mai alerg pe dealuri să culeg cătină sau să țin pasul cu gătitul gemurilor la foc de lemne.
O perioadă am făcut pauză de la soloprenoriat, însă noul statut de mămică m-a condus cumva natural către lumea copilăriei. Astfel încât luna aceasta împlinesc 3 ani de când am o mică librărie online cu cărți pentru copii.
În plus, oportunitatea pe care eu am primit-o acum 3 ani am oferit-o și altor mămici și acum sunt team-leader Usborne pentru o echipă faină de mămici pasionate de cărți pentru copii.
Păstrând aceeași linie copilăroasă, de curând am început un proiect nou care se numește Kidstory, un magazin online cu jocuri și jucării educative pentru copii. Limbajul comun al tuturor copiilor este joacă.
Fie că vrei să învețe lucruri noi sau să le ocupi timpul în mod creativ, părinții pot face toate aceste lucruri prin joacă. Astfel că în magazinul nostru,
Fie că părinții ajung la noi direct în magazin sau pe pagina de Facebook a Kidstory, cu siguranță vor găsi mereu la noi jucării din lemn educative, jucării creative, de exterior și mișcare – atât de necesare în această perioadă, precum și o selecție grozavă de jocuri de logică sau de societate.
Jucăriile din lemn oferă experiențe senzoriale și ajută dezvoltarea abilităților motorii. Jucăriile din lemn au avantajul de a reduce stresul, copiii care se joacă cu astfel de jucării de lemn sunt mai liniștiți și au o experiență de joacă mai plăcută.
CUM ÎȚI PETRECI ZILELE ACUM, CU TOATĂ NEBUNIA DIN JUR?
Mărturisesc că, de când stăm acasă, mi s-a decalat puțin programul zilnic, în sensul în care adorm foarte târziu, în jur de 2 noaptea, și implicit mă trezesc mai târziu, cam în jur de 9.
Însă în tot acest timp, programul e cam același, activități cu copiii, strâns după ei, fac chestii prin casă (cum ar fi ceva de mâncare sau puțină ordine) și multă muncă în proiectele mele. Este o atmosferă casnică, dar care nu mă deranjează. Cred că această decuplare de la iureșul cotidian a fost binevenită. Acum sper să nu se prelungească prea mult 😀
CE TE MOTIVEAZĂ? CUM SCAPI DE GREUL INERENT?
Am două mecanisme de motivare, unul exterior și unul interior. Factorii motivatori externi sunt copiii mei, alături de care îmi doresc să petrec mai mult timp și să pierd cât mai puține momente din viața lor. Pe lângă copilașii mei, mă motivează și bucuria pe care văd că o aduc altor copii prin cărțile și jucăriile noastre. Este ceva minunat să știi că ai contribuit la biblioteca unui viitor cititor sau le-ai făcut cunoștință cu o jucărie pe care o vor îndrăgi mult timp.
Factorul intern care mă motivează ține de propriile mele dorințe și de faptul că sunt în acea perioadă a vieții în care îmi doresc altceva, complet diferit de ce am făcut până acum. Vreau să devin antreprenor 100% din timpul meu și sunt pregătită să o iau pe drumul acesta. Lucrul acesta mă motivează să caut mereu soluții, să trec și de acest greu inerent, să împing cu capul în ușă până se deschide. Pur și simplu tratez lucrurile ca și cum nu am altă variantă 😀
AI SUSȚINĂTORI?
Oh, da! Soțul și copiii mei sunt primii susținători ai proiectelor pe care le desfășor. Majoritatea activităților le fac singură, însă suportul lor moral este neprețuit. Iar apoi, toți clienții noștri care au cumpărat de-a lungul timpului de la noi cărți sau jucării pentru copiii lor și care ne-au dat încredere și speranța că facem lucrurile bine. Le mulțumesc pentru încredere!
DACĂ AI PUTEA SCHIMBA CEVA DIN PARCURSUL TĂU PÂNĂ ACUM, CE AR FI?
Care ar fi rostul să trăiesc cu regrete? Îmi place să cred despre mine că sunt o persoană asumată. Toate întâmplările din viața mea, bune sau rele, au format omul care sunt astăzi. Mă asum pe mine așa cum sunt și caut modalități să (mă) îmbunătațesc în viitor. Trecutul a fost, să fim bine în prezent și în viitor.
CE ÎȚI DOREȘTI PENTRU COPILUL TĂU – DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE?
Cea mai mare dorință pentru copiii mei este să fie sănătoși și fericiți! Sper să își găsească propriul drum în viață, să aibă cât mai puține momente de cumpănă, să fie oameni buni, cinstiți. Și un dram de noroc 🙂
CARE ESTE CEA MAI MARE REUȘITĂ A TA, DE PÂNĂ ACUM?
Oricâte lucruri materiale am aduna sau aprecia în viața asta, pentru mine nimic nu se compară cu satisfacția pe care mi-o oferă familia mea. Așa cum e ea zgomotoasă, haotică, familia este cea mai importantă.
CÂTEVA CUVINTE DE FINAL, PENTRU MINE ȘI CEI CARE CITESC DESPRE „ÎNTÂLNIREA” NOASTRĂ 🙂
În primul rând, îți mulțumesc pentru găzduire. M-au bucurat întrebările tale și m-au făcut să caut mai adânc în mine pentru răspunsuri sincere 🙂
În al doilea rând, celor care citesc acest interviu, le mulțumesc că au avut răbdarea să ajungă până la final. Și sper din tot sufletul că vor încerca să protejeze cât mai mult copilăria, să prelungească aceste clipe de neuitat alături de copiii lor și să se joace cât mai mult. Spor la joacă dragilor!