Category

Lâna, prietena noastră

Despre lâna și proprietățile ei nu știam foarte multe când mi-au făcut cu ochiul pantalonașii scurți de la ManyMonths. I-am cumpărat și folosit inițial doar în strictă relație cu scutecele textile, pe post de extra protecție. Apoi, pentru că puiul de om arăta atât de drăguț îmbrăcat cu ei, i-am tot scos la înaintare, ori de câte ori am avut ocazia. Ca să fie clar pentru toată lumea, acești pantalonași de lână sunt cu 2 straturi de lână (pantalonii de lână simpli nu se folosesc pe post de protecție de scutec textil).

Apoi, când puiul de om a crescut, am decis că e vremea să ne bucurăm și de cagula și de mănuși. Am luat culoarea verde crud, aceeași firmă. Cagula a fost unul dintre cele mai apreciate produse, atât pe frig, cât și pe vânt. Când nouă nu ne-a mai venit (am purtat-o vreo 2 ani, în toate sezoanele, cu excepția verii) am împrumutat-o, cu drag, unui alt băiețel frumos.

Mănușile au cunoscut mânuțe grăsuțe de Matei și mai nou, de Petru. Dar, fie vorba între nou, Matei cel mare încă le mai preferă când ale lui sunt pline de zăpadă. 🙂

Atât de tare mi-au plăcut produsele de lână moale și frumoasă (pentru clarificare, vorbim despre lâna merinos), încât am reînceput și eu, om mare, să port un pulover de lână înțepătoare (aceasta este în continuare folosită în industria modernă), primit cadou de la bunicul meu. Evident, senzația pe piele este mult diferită față de cea a hăinuțelor din lână care pot fi cumpărate acum. Să nu uit – în perioada 18-24 ianuarie, Hiphip vă oferă o gamă largă de hăinuțe și accesorii din lână merinos, de cea mai bună calitate, numai bune pentru copilași zvăpăiați care aleargă și se joacă cu drag afară, chiar și la temperaturi mai mici.

Eram convinsă că nu există altceva mai bun, mai frumos, mai potrivit pentru copiii mei!

Și totuși… înainte de Crăciun, unul dintre coletele Moșului (pentru care mulțumim frumos!!!) mi-a schimbat opinia. Am descoperit cea mai fină bluziță de corp și cele mai versatile jambiere. Dar să le luăm pe rând, zic! 🙂

Jambiere am mai folosit. Eram mereu pregătită, în rucsacul de mers afară, măcar cu o pereche. Le foloseam pentru a fixa șosetele de care puiul de om se plictisea, aruncându-le. Le aveam la îndemână pentru a acoperi mânuțe sau piciorușe când soarele intra în nori sau vântul nu era potrivit cu ținuta noastră. Le-am folosit cu maxim succes atunci când Matei a început să meargă și nu accepta pe el decât un body subțire (deh, era cald și jambierele îi protejau puțin genunchii, în special în iarbă sau în spații exterioare). Ba chiar, cu o anume ocazie, am încropit din jambiere un soi de fular, când am plecat de acasă cu gâtul descoperit și copilul resimțea frig.

Când am decis să punem la încercare jambierele de lână de la Many Months habar nu aveam că voi descoperi o nouă lume! 🙂 De fapt, descoperirea a venit pentru copiii mei care, purtați încă (deci mișcându-se puțin sau deloc) pot suferi de frig chiar când nu te aștepți. Zis și făcut!

Am decis să facem o scurtă excursie pe munte. Am pregătit 2 Manduci (sau Duca 1 și Duca 2, cum le spunem noi), am luat protecția de iarnă cu gluga simpatică POZĂ și jambierele de lână. Am îmbrăcat copiii în straturi (munțomanii știu de ce!), am înghesuit în rucsac niște gustări dătătoare de energie, un termos cu ceai cald și am plecat la drum.

Deși a fost prima experiență de acest fel, deși copiii au vârste destul de solicitante din punct de vedere al necesarului de instrumente/chestii de care ar putea avea nevoie iar noi, cei 4 adulți responsabili nu eram în cea mai bună formă fizică (mă refer, în special la mine și la tatăl copiiilor mei, care suntem un fel de cartofi de oraș :P), am reușit să ne bucurăm de excursie, să facem fotografii frumoase și să ne oxigenăm suficient creierii.

IMG_1590[1] IMG_1593[1] IMG_1598[1] IMG_1581[1] IMG_1597[1] IMG_1621[1] IMG_1622[1]

Despre bluzița de corp – o combinație fericită dintre mătase organică și lână – Cosilana nu pot să vă spun decât că impresia mea este succintă. WOW! Pentru mine, multă vreme, cuvântul LÂNĂ îmi dădea furnicături pe piele, în amintirea dăților când diverse articole îmi erau îndesate pe diferite părți ale corpului. Călduroase de fiecare dată, dar atât de incomode și înțepătoare. Ei bine, odată cu această bluziță, un fel de Cosânzeana a lânii, am devenit fanul pe viață al acestei combinații. Atât de tare, încât, mă gândesc serios să sap… după astfel de minuni vestimentare și pentru adulți. Nu de alta, dar soțul din dotare, un maaaaaaaaare friguros are nevoie disperată de astfel de protecții. Cine știe, poate așa îl conving și pe el, că lâna poate fi și altfel decât… țepoasă! Să vă spun că toate hainele Cosilana au recomandarea de a fi purtate pe piele? Și copilul meu a apreciat din plin mângâierea lor? Vă spun!

Dacă vi se pare că am o mică mare obsesie pentru culoarea verde… ei bine, DA! Aveți mare dreptate, AM! Dar… pentru cei care preferă alte culori, vestea bună este că lâna poate fi și altfel decât natur și … verde. 🙂

Ce ziceți? Sunteți gata să dați o șansă hainelor moderne din lână? Sunt convinsă că veți fi surprinși, ca și mine! O idee bună este să verificați și indicațiile etichetelor, după testul atingerii – percepția va fi diferită, cu siguranță între 100% lână merinos și 100% lână pură – cea înțepăcioasă 🙂

PS – Fotografiile de produs sunt preluate de pe site-ul prietenilor de la Hiphip. 🙂 Celelalte, provin din colecția proprie și sunt mândră de încărcătura emoțională pe care o poartă!

 

Facebook Comments Box
Facebooktwitterredditlinkedin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.