Saptamana internationala a alaptarii 1-7 august 2012

Da, alaptez inca. Am un bebe de 5,5 luni. L-am alptat inca de la inceput si o voi face atata vreme cat ne va face placere noua – mie, mami de bebe si lui, lumina mea. Da, tati e super mandru ne noi, si, pe alocuri, gelos ca nu poate avea si el asfel de momente cu piciul. Da, alaptez oriunde, oricand, la cerere, cand si cum vrea bebe. Da, a fost mai greu la inceput si poate de-asta apreciem acum (mai mult) aceste clipe. Da, cu milca am trecut de prima luna, de primele 3 luni (fara colici!), de cateva pusee de crestere fizica si emotionala, ne-au iesit primii dintisori (avem 2, care si-au facut aparitia la putina distanta unul de celalalt, dupa ce am implinit 5 luni), am invatat sa ne intoarcem de pe spate pe burta si invers, sa ne rostogolim (mai nou) si acum, usor, cu incredere si curaj, mergem in 4 labute prin patul parintilor.

Nu, nu m-am gandit ca se vor lasa sanii, ca o sa trebuiasca sa ma trezesc noaptea sa alaptez sau ca bebe va fi total dependent de mine cata vreme voi alapta. Dar da, ma bucur in fiecare clipa de relatia cu fiul meu. Da, ii citesc in priviri incantarea, satisfactia cand e satul. Da, e liniste si pace in casa noastra pentru ca bebe nu „urla” de foame, mami a invatat sa recunoasca semnalele si bebe e foarte categoric in cererile lui. Da, sunt pro alaptare. Pentru ca „se potriveste” manusa cu a creste un copil sanatos, curajos, luminos si intelept. Lucruri pe care, sunt convinsa, si le doreste fiecare mama pentru puiii ei. Si, da, cred ca exista mamici care nu pot alapta. Dar cred ca acelea 1% dintre femei care se afla in aceasta situatie sunt vaduvite de una dintre cele minunate experiente din viata unei femei. Si da, cred ca alaptarea inseamna multa munca, multa vointa si muta, imensa incredere in tine si in bebe. Care stie ce vrea, de unde poate obtine si care stie ca merita. Poate bebe e putin nedumerit la inceput, poate are ceva probleme in a-si manifesta dorintele sau mama nu le intelege cum trebuie. 

Alaptati, daca nu pentru voi, pentru a va construi o relatie incredibila cu puiul, atunci pentru el/ea. E prima dovada de iubire neconditionata!

Imagine

Imagine

Imagine

Facebook Comments Box
Facebooktwitterredditlinkedin

2 thoughts on “Saptamana internationala a alaptarii 1-7 august 2012”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.