E-book born. De vorbă cu Andreea Niculae

Printre sărbători și planuri de vacanță, am reușit să stau de vorba cu Andreea, una dintre super doamnele din comunitatea WORK AT HOME MOMS, mămica unui pui de Om și a unui e-book.

Un nou interviu, de data aceasta despre cum s-a născut ideea unui e-book, despre partea mai puțin luminoasă a antreprenoriatului.

 

Cine ești TU?

 

Andreea Niculae este numele meu, femeie, soție, mamă și mai nou autoarea unui ebook “ O idee și multă sare” (sau varianta în engleză “This could be your story – why no one talks about failure any more” ) care prezintă o altfel de realitate, cea reală, cu bune și mai puțin bune, cu greșeli și dorințe de ceva mai mult, cu intenții bune și dezamăgiri.

 

Știu că faci parte din comunitatea WAHM.  Cum a fost parcursul tău (profesional, personal) până aici?

 

În comunitatea WAHM am ajuns întâmplător, în urmă cu 2 luni. Dar, în acest timp atât de scurt, am reușit să descopăr o comunitate unită și atât de diversificată. Este minunat să poți găsi aici cam tot ce ai nevoie și să susții în felul acesta micii antreprenori locali.

 

Care este pasiunea ta? Dar job-ul?

 

Pasiunea mea este, de 1 an și 4 luni, fetița mea minunată. Este tot ce poate exista mai bun și mai pur în această lume. Mulțumită ei am reînvațat ce înseamnă răbdarea și ce înseamnă să râzi din toată inima fără niciun motiv special. Jobul meu este de economist la o firmă privată de transport feroviar de călători. Momentan sunt în concediu de creștere copil și mă bucur de clipele petrecute cu Irisul meu.

 

Cum a început ANTREPRENORIATUL pentru tine?

 

A început în 2018 când, împreună cu soțul meu am hotărât să deschidem o salină artificială în cartierul în care locuim. După multe luni în care am căutat informații, am reușit în sfârșit să o deschidem în decembrie 2018. Din păcate, lucrurile nu au mers cum le-am previzionat noi, iar în iunie 2019 a trebuit să renunțăm la ea și să închidem.

Tocmai această poveste am pus-o pe hârtie în ebook-ul meu. Din dorința de a nu rămâne doar un gust amar al unui eșec, și mai ales, din dorința de a face cunoscute greșelile pe care noi le-am făcut. Știu că omul trebuie să se lovească singur cu capul de pragul de sus pentru a-și învăța lecția, dar poate dacă citești greșelile făcute de alții îți dai ocazia să faci și tu propriile greșeli, dar diferite.

 

Cum arată o zi obișnuită din viața ta acum?

 

La întrebarea aceasta cred că orice mamă de copil de 1 an are același răspuns: joacă, joacă, joacă și multă energie consumată 🙂 Ce e diferit pentru mine? Faptul că de 2 luni, în orele ei de somn eu mă ocup de promovarea ebook-ului.

 

Nu m-am mulțumit cu varianta în limba română și am apelat la un traducător pentru a avea și varianta în limba engleză. Astfel am putut încărca pe Amazon ambele versiuni. Așa că în puținele ore “ de relaxare” caut informații și învăț cum să îmi fac singură partea de marketing și promovare. Apelarea la agenții de publicitate și promovări plătite iese din discuție din cauza costurilor mult prea ridicate.

 

Cât și cum te afectează TOATĂ NEBUNIA DIN JUR?

 

Din fericire, pe mine nu mă afectează, din moment ce întreaga mea activitate se desfășoară online. Să fiu sinceră, am încercat să nu acord mai multă importanță decât ar trebui, și să-mi păstrez Zen-ul pentru a fi liniștită și eu și familia mea.

 

Dacă ai lua totul de la început, ce ai face diferit?

 

N-aș mai face împrumut la bancă pentru a deschide afacerea. E un împrumut pentru următorii 10 ani, lucru ce ne afectează financiar și emoțional destul de mult. Dar nu aș renunța la ideea afacerii. Am crezut și încă sunt de părere că o salina artificială într-un oraș poluat este “aur”. Cel mai sigur aș schimba cartierul, m-aș adresa unui alt tip de clientelă.

 

Ce te motivează? Cum scapi de greul inerent?

 

Îmi doresc să aduc o schimbare și plus valoare comunității în care trăiesc, cred că asta mă motivează cel mai mult. De greul inerent? Fiind optimistă cred că după atâta furtună va apărea și curcubeul acela minunat care ne bucură tuturor privirea.

 

Fiecare dintre noi are nevoie de plase de siguranță și de SUSȚINĂTORI, uneori. Tu ai? Cum arată și când intră în funcțiune?

 

Singurii susținători sunt soțul și părinții. Și îmi sunt suficienți. M-am obișnuit să nu am nevoie de multe persoane în jurul meu la care să apelez pentru ajutor, prefer să fiu eu cea care îl oferă.

 

Planuri de viitor – ce răsare în depărtare, în orizontul tău?

 

Îmi doresc să îmi mut jobul acasă pentru a petrece în continuare timp cu fetița mea. Nu! Nu, m-am plictisit de stat acasă și de jucat cu ea non stop. Și să îmbin astfel partea profesională și cea personală. Îmi doresc să scăpăm de credit pentru a o lua de la capăt cu alt business. 🙂 Da, știu, și soțul îmi spune că nu mă potolesc. Nu accept să mă conformez la a lucra doar pentru alții, îmi doresc să lucrez și pentru mine.

 

3 dorințe pentru peștisorul de aur

 

Sănătate, sănătate, sănătate. Orice altceva putem face singuri cu muncă și dorință.

 

Câteva cuvinte de final, pentru mine și cei care citesc rezumatul „întâlnirii” noastre 🙂

 

Nu renunța să visezi, nu renunța să lupți pentru ceea ce îți dorești, nu te da bătuta după primul eșec, sau al 2 lea, sau al 3 lea. Cu siguranță vor veni vremuri mai bune.

 

Sunteți curioși despre ce a scris Andreea? Și eu am fost. Vă invit să descoperiți e-book-ul scris de ea, fie că preferați să citiți în limba română sau în engleză.

 

Eu mărturiresc sincer că nu știam la ce anume să mă aștept, dar impresia mea, după lectură este că Andreea e scris sincer, fără prea multă … dantelă. Dincolo de partea frumoasă și atrăgătoare a antreprenoriatului, există povești în care nu s-a lăsat cu happy-end.

 

Mi-a plăcut aerul simplu al acestei povești. Mi-a plăcut curajul protagoniștilor și modul în care s-a făcut sublinierea celor câteva greșeli pe care Andreea și soțul ei le-au identificat în gestionarea afacerii.

 

Facebook Comments Box
Facebooktwitterredditlinkedin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.