Category

Timp de scris şi gânduri

Există vreme potrivită pentru scris şi gânduri. Există vreme potrivită pentru înnoire şi pentru curăţenie în suflet şi în casă. Sunt zile în care e ceaţă şi plouă, la fel cum sunt zile în care lumina mângâie totul şi simţi că mergi, în sfârşit, pe drumul cel bun.lupta

Se pare că, în ultima vreme, în jur şi în suflet, lucrurile se aşează  într-o nouă ordine. Am tot evitat să scriu despre aceste lucruri, tocmai pentru că transformările sperie. De multe ori, transformările sperie. Şi dor. Şi e greu de înţeles, pentru cei care nu au ajuns încă la acest nivel.

Soarta a aranjat lucrurile în aşa fel încât, am citit, în ultima lună, cărţi care mi-au ridicat întrebări serioase. Voi face, spre finalul anului, o postare cu citate din aceste cărţi. Ce anume vreau eu de la viaţă? Ce mă face fericită şi care sunt lucrurile care mă întristează? Cât din ceea ce sunt EU se vede pentru cei din jur? Fac tot ce pot pentru a-mi împlini menirea? Aş putea face lucrurile altfel?

O parte dintre aceste întrebări îşi caută încă răspunsul. Ştiu sigur că vreau să contribui, prin ceea ce sunt, fac şi ştiu, la binele celor din jur. Ştiu că pot pune 110% din sufletul şi energia mea în proiectele în care cred. Şi da, sunt o grămadă de proiecte în care cred şi în care mă implic, mă arunc aproape, cu capul înainte. 🙂 O parte dintre proiecte au lăsat urme şi aici. Cu siguranţă, vor mai exista idei frumoase care vor inunda şi această dimensiune a vieţii mele 🙂

viata-este-trecatoareNu sunt tristă, nu s-a întâmplat nimic iremediabil şi cred că este momentul perfect în care să am parte de aceste revelaţii despre mine şi despre viaţa mea. E dovada faptului că sunt VIE, că trăiesc şi că timpul nu trece degeaba peste mine.

Timp de scris şi de gânduri este, pentru mine, atunci când sufletul meu simte nevoia să se trezească, să crească şi să viseze. Pentru inima mea, mereu vor exista clipe, mai puţine sau  mai dese, în care voi simţi nevoia să fiu doar atât: un om care respira timp pentru scris şi gânduri.

Nu pot explica încă modul în care mă vor afecta aceste gânduri pe viitor. Ştiu doar că viaţa este atât de scurtă şi ne pierdem, de multe ori, în acţiuni care nu ne reprezintă, în relaţii de conjunctură, investind sentimente în prietenii care nu merită şi construind imperii de carton. Şi nu vreau să pierd viaţa mea! Nu vreau să mă mulţumesc doar cu firimituri din ea 🙂 Nu fără luptă!!!

Vă invit să vă acordaţi timp pentru scris şi gânduri, dar ştiu că pentru fiecare dintre noi, există o clipă sau o perioadă în care această stare devine stare de fapt. Vă doresc doar să aveţi curajul şi întelepciunea de a trăi acea clipă, când va veni, asumându-vă ceea ce vă aduce!fericit-si-folositor

Facebook Comments Box
Facebooktwitterredditlinkedin

One Reply to “Timp de scris şi gânduri”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.