Category

Unde pleci când vrei să pleci?

M-am săturat! Iar rufe, vase, mâncare, copii, hrănit pisica, sunat soacra, ascultat mătuşile, alergat cardul… Vreau o pauză!!! Dar când ? Şi, mai ales, unde? Cu doi copii mici (şi cu viteză umblători) şi un soţ trecut de prima tinereţe (glumesc, honey, tu eşti şi rămâi mereu Fat Frumos şi tânăr!)???

Noroc de pauza publicitară. Băieţii au ieşit la aer şi eu (iar) n-am chef să spăl vasele. Am net? Am! Ia să visez puţin. Că nu costă! 🙂 Aş pleca în… tobe-tobe(cum s-ar spune)… Asia. Good! Deci…Căutăm aşa… Ce Ne Dorim în Turism(CNDT)… vacanţe Asia! Bun!!!

Acum e marea aventură! Unde să mergem? Cu ce bani? Ce să vedem sau să facem?

Ca să fie visul vis, hai să uităm, pentru câteva zeci de minute de rata la apartament, de impozitele locale şi de costul asigurărilor de sănătate. Cum ar fi?

Unde în Asia mi-ar plăcea să ajung? Pai, mai întâi ar trebui să gândesc exact ce anume aş vrea să fac sau să văd. Cel puţin pentru mine, turistul sugativă, asta este cea mai importantă experienţă a călătoriei. Ceea ce trăiesc, ceea ce admir, specificul local „gustat” cât mai mult şi mai puţin partea de confort-prăjit la soare-îmbăiat-înfulecat de toate la all-inclusive, care este, în opinia mea, mai mult apanajul turistului de catifea. Pe de altă parte, cel puţin acum, având moştenitori de hrănit şi crescut, nu îmi dă mâna să fiu un turist blitz (genul acela, des întâlnit în locaţiile arhicunoscute care face poze în neştire, vede totul, gustă totul, are mii de călătorii la activ, dar care nu a simţit cu adevărat decât prea puţin/deloc din magia fiecărei călătorii) şi nici turistul paraşutist – care alege cele mai exotice, mai nonconformiste rute şi destinaţii, doar de dragul de a înfrunta pericolul, de a simţi adrenalina.

Bun, acu am lămurit ce caut eu. Să vedem oferta… Mi-ar plăcea un circuit turistic sau măcar o ofertă care să poată include şi o parte de circuit. Pentru că este destul de departe, totuşi, aş alege avionul ca modalitate de transport.

Ar fi cu adevărat spectaculos un circuit înconjurul pământului în 21 de nopţi, dar sumele vehiculate, fie chiar pentru mine şi soţ doar, sunt destul de mari. Poate cu o ocazie speciala facem un efort de genul ăsta, cum ar fi sărbătorirea a 25 de ani de căsătorie 🙂 M-a furat peisajul, să revenim la Asia noastră!

Mi-ar plăcea Hong Kong, Maldive sau Bali. Poate chiar Singapore sau Phuket.

Iată minunăţii de privelişti…

Anantara-vacantespeciale.ro1

Dar am spus că nu vreau să lâncezesc! Nu sunt turist de catifea, deși cu doi copii mici după mine… Hmm, parcă ar merge ca anul ăsta să mă fac! Cum ce? Turist de catifea! Nu e bine! Mai cautăm… Ceva mai altfel, mai… nu știu cum… pentru familia Bundy. Pardon, familia noastră!

Uite ceva ce sună bine… turism ecologic… ceva cu al șaselea simt….

SIX-SENSES-LAAMU-vacantespeciale-304436_410602062326827_248504170_n

Și dacă… încercăm să găsim o bucățică de Asia în Turcia? Că tot e săraca, cu picioarele unul aici și unul dincolo. Programul de 4 nopți la Istanbul pare interesant. Dar oare o să fie distractiv și pentru cel mare? Cel mic va fi hop-țop la mami/tati în ssc și nu-mi fac probleme. Hmmm…..

Iar am deviat. Revenind, deci… Off… Dacă aș fi convinsă că ar putea să îmi ofere măcar o ora de somn în plus dimineața, mai că aș alege mandarinele! Pardon, Mandarin Oriental Sanya din Hainan, China, dar cu ale sale 5 stele depășește cu muuuult sforțările financiare de care suntem în stare. Momentan! Că dacă mă apuc de câștigat serios din blogging, sigur ajung și acolo. Iar timp este, slavă Domnului, ani lumina…:)

Au venit cavalerii rătăcitori din excursie. Gata vacanța mea! Ce mă fac? Nici nu am ajuns la punctul culminant, nici nu am trecut de taifunul făcutului bagajelor pentru 3 (!!!) masculi, nici nu am ieșit din casă, nici nu m-am isterizat că întârziem la avion/autocar/taxi. Ooooo….. Respir adânc.

Se cere puțină meditație. Oi fi având rămas prin baie ceva arome orientale, un gel de duș măcar cu ylang-ylang, cu ceva note condimentate… ? Sau măcar o gură de halva?

Copilul cel mare cere iaurt. Bun! O fi cu halva? Sau cu o fărâmă de Asia? Nu cred!Dar plasticul borcănelului e MADE IN CHINA.

Soțul trece razant cu cel mic în brațe. Întreabă unde am pus șosetele pe care le-a purtat ieri. I-aș răspunde, dar nu-mi vine în minte decât… în Phuket! Adică în Thailanda, dragul meu, mai exact, una dintre provinciile din sudul Thailandei.

Gata și vacanța asta! 🙂

Unde? Cred că Bucovina scrie pe noi. Că tot avem o țară frumoasă. Și mare. Pe care nu o putem face cunoscută celorlalți așa cum ar trebui. Măcar noi să o cunoaștem. Măcar noi să gustăm din farmecul ei.

Deci… Unde pleci, când vrei să pleci? mă întreb în continuare, zâmbind, visând.

Voi, ce fel de turiști sunteți ???

Acest articol participă a SuperBlog 2015, proba nr. 4.

Facebook Comments Box
Facebooktwitterredditlinkedin

2 thoughts on “Unde pleci când vrei să pleci?”

  1. Momentan turistul prastie. m-as duce oriunde numai sa ma mai plimb nitel. Si 30 de km ii savurez :)))

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.