Category

Mi-e cald la tine-n suflet

Vine primăvara curând. Prima în casa noastră, plină de iubire şi veselie. Mă gândesc la începuturile noastre… Era tot iarnă, sfârşit de iarnă. Căutai o casă, un suflet care să te cazeze, pentru o vreme sau chiar pentru totdeauna. Eu, ţi-am răsărit în cale. Nu vindeam nimic. Nu ceream nimic. Nu speram să primesc nimic.

Şi totuşi… Te-ai lipit de mine! Ai aşteptat cuminte, fără să forţezi intrarea. Ai poposit în faţa uşii suficient cât să îţi ştergi meticulos tălpile de praful paşilor trecuţi. Ai sunat până ţi s-a deschis. Ai intrat, timid, cu sufletul în palmă. Ai privit în jur curios, avid de mine, de lumină, de căldură. Ai atins uşor pereţii, ca o mângâiere. Aşteptam să întrebi ceva… M-ai privit lung, plin de curaj. Deşi nu mai speram să îţi aud glasul, mi-ai cerut informaţii doar despre certificatul energetic. Nu ştiam ce e, dar am zâmbit şi am primit lămuriri : începând cu data de 19 iulie 2013, pentru orice vânzare sau închiriere a unei locuințe este obligatoriu ca  proprietarul să transmită chiriașului/cumpărătorului o copie a certificatului energetic. Aceasta constituie dovada performanței energetice a imobilului şi are o valabilitate de 10 ani, cu excepţia situaţiei în care apar modificări majore ale imobilului (renovare cu izolare termică, schimbare tâmplărie exterioară, schimbare sistem de încălzire/răcire etc.). În acest caz, locuinţa se poate încadra într-o altă clasă de performanţă energetică, de obicei superioară. Contractele de vânzare-cumpărare sau închiriere încheiate în lipsa acestui certificat energetic pot fi atacate în justiţie, fiind lovite de nulitate relativă. De altfel, notarul care va întocmi actele, atestă că este o condiţie obligatorie pentru încheierea şi autentificarea contractului de vânzare-cumpărare.

Ne-am despărţit politicos. Nu aveam, deloc, de gând să vând. Mi-ai recomandat un auditor energetic profesionist, de încredere şi ne-am strâns mâinile, la despărţire.

Am crezut că o să treacă, vei uita şi eu voi merge înainte… Dar am greşit! Cât de tare m-am înşelat în privinţa ta!!! Ai revenit, mereu şi mereu. Până când mi-am luat inima în dinţi şi m-am hotărât. Ţi-am spus că nu am suflet de vânzare, nu am bani de aruncat pe performanţa ta energetică şi de fapt, nici nu sunt interesată.

Am ţinut cu adevărat să te alung, să te fac să pleci, să te sperii. Pentru că începeam să simt vântul primăverii, nebunia florilor de martie, mângâierea domoală a soarelui. Şi începeam să tremur. Şi nu vroiam. Pentru că suferisem. Pentru că existau lucruri mai bune, mai frumoase, mai deştepte pe lume decât IUBIREA. Şi, în plus, pentru că eu, EU nu mai credeam în iubire. Nu mai vroiam iubire. Nu îmi trebuia iubire. Nu atunci, nu din nou.

Dar n-ai plecat. Şi pereţii casei mele au simţit primăvara şi apoi vara. Şi mi-ai luat mâna, mi-ai lipit-o de inima ta , iar eu, nu am mai ştiut să mă desprind. Glumesc acum, dar uite că aerul tău serios, sexy şi atât de plin de încredere pe care îl emanai povestindu-mi despre performanţa energetică a clădirilor m-a făcut să rămân. M-a făcut să accept să rămâi tu. Pentru totdeauna.

Happy end!

Şi iată-ne acum, 10 ani mai târziu, încălzind împreună o casă mai mare, doi copii frumoşi plus o pisică. Iată-ne, încă de mână, încă zâmbind. Încă aici, în căldura sufletelor noastre!

Mulţumesc pentru că ai rămas!!!

Facebook Comments Box
Facebooktwitterredditlinkedin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.