Category

Aluat de tartă

Nu sunt eu mare specialistă în bucătărie, dar un aluat de tartă ca acesta îmi iese şi mie, de fiecare dată. Reţeta este de la soacra mea (mulţumesc! şi poate fi folosită atât la o tartă aperitiv/sărată, cât şi la una dulce (cu dulceaţă/gem sau chiar fructe).

Am câteva prietene dragi care m-au tot auzit vorbind despre această tartă minune, care te scuteşte de mult stat în bucătărie şi este o idee hrănitoare de mic dejun/prânz/cină.

Depinde de forma şi dimensiunile în care coaceţi tartele, dar în caietul meu cu reţete scrie :

Din cantitatile astea iese cam 900 g aluat (6 bucati tarta medii rotunde). Se poate pastra la frigider pana la 2 zile (învelită în folie alimentară sau într-o pungă de plastic).

Iată şi ingredientele:

1 pachet margarină (250 g)

1 cub drojdie (25 g)

1 linguriţă zahăr

1 lingurţă oţet

100 ml apă minerală

450 g făină

un praf sare

Se amestecă bine. Gata aluatul de tartă! Am încercat să coc acest aluat 10 minute simplu, fără umplutură, dar şi să pun umplutura direct. Am înţepat puţin aluatul, nu creşte foarte mult la copt. Şi contrar aşteptărilor, nu miroase şi nici nu are nici un fel de gust de oţet.

Prefer să folosesc o drojdie bună, care nu mă lasă la greu. De obicei, folosesc din cea proaspătă, la pachet mare pentru că noi facem 1-2 pâini pe săptămână deci se consumă destul de repede.

Noi am înlocuit margarina cu unt sau cu unt de cocos. Am copt acest aluat fie cu umplutura de spanac, branză, ou ,fie cu mozzarella/alt fel de brânză şi roşii,fie cu gem de caise/prune. Sunt sigură că sunt muuuuuuuuuuuuuuuuuuuulte variante în care poate fi folosit acest aluat de tartă.

Poftă bună, dragii mei!Aştept să îmi spuneţi cum aţi folosit acest aluat de tartă şi, cu maxim interes, orice alte variante de care le folosiţi pentru mese uşoare, hrănitoare şi la îndemână!

 

PS – Noi suntem în concediu la mare, câteva zile, dar promit că vin cu articole şi veşti proaspete!:)

 

Fotografia este făcută de Adelina/Andrei – găsiţi reţeta tartei pe care a preparat-o ea atunci pe blog, în secţiunea Culinar.

Facebook Comments Box
Facebooktwitterredditlinkedin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.