Category

Ganduri pentru Mos Craciun

Draga Mosule,

Stiu ca mai este putin timp si vei pleca in marea calatorie pentru care te pregatesti temeinic in fiecare an.Incep scrisoarea mea, dorindu-ti multa sanatate(sper ca te-a ferit Dumnezeu de gripa – de orice fel ar fi ea, de criza economica si de virusii informatici care par sa se inmulteasca la fiecare sfarsit de an) si putere sa duci la indeplinire si in acest an, nobila misiune care ti-a fost harazita din strabuni.

As vrea sa stii ca m-am bucurat mult cand a nins…In parte pentru ca zapada alba, cernuta din ceruri cu o pricepere si o precizie fara seaman ma face sa ma gandesc la prima copilarie(copilut sunt si acum, pentru parintii mei, insa un pic mai mare doar), in parte pentru ca sania ta nu va avea probleme in a te purta de la casa la casa, de la horn la horn, de la gaura cheii la fereastra.Draga Mos, te rog sa ai grija cum mergi pentru ca drumul este greu, pe alocuri alunecos, iar unele strazi nu sunt suficient iluminate.Mi-ar parea tare rau sa aflu ca ai fost victima vreunui accident nefericit.

Sunt sigura ca, desi nu iti doresti si, mai mult, faci totul pentru a impiedica acest lucru, vor ramane copii fara daruri anul acesta.Ma rog sa fie veseli si sanatosi, in ciuda lipsurilor. Fie ca viata sa le ofere mai multe sanse decat darurile pe care nu le-au primit. Stiu ca pentru cei bolnavi, aflati in suferinta, nu vei putea aduce darul promis, insa nadajduiesc sa licareasca ,pentru cateva clipe, bucuria in ochiii lor si seninul din priviri sa le fie mereu pavaza in fata greutatilor. Imi inchipui ca exista persoane care se confrunta cu fel de fel de probleme (in fond, care este acela care nu le cunoaste ?), dar stiu ca in desaga ta cu daruri se va gasi ,si pentru ei, rabdare, credinta si curaj.

Eu, Mos drag, nu imi doresc de Craciun decat pace.As vrea sa fie liniste intre ai mei, sa ne privim cu drag in ajun, sa ne bucuram ca suntem impreuna si sa impartim bucuria nasterii Pruncului Sfant. Te rog sa-i ocrotesti pe parintii mei, sa le pui gand bun, de sanatate,putere de munca si rabdare.Eu le port o adanca recunostinta pentru toate micile si marile daruri pe care mi le-au facut de la inceputul vietii. Te rog sa o ai in paza ta pe surioara mea, sa ii dai putere sa isi inalte aripile si sa zboare sus, sa admire inaltimile si sa cunoasca adevarata valoare a celui MIC, dar si a celui MARE.

Oamenilor dragi inimii mele, adu-le, Mos batran si drag, putere sa creada mereu in vise, tarie sa implineasca soarta care ii mana si rabdare sa treaca zambind, fiecare hop din viata.

Prietenilor mei sa le dai minte, sa le dai elan si sa le dai ani multi, imbelsugati!

Multumesc,Mosule pentru ca existi!Multumesc pentru fulgii de nea, pentru bradutul impodobit, pentru locul pe care mi l-ai ales, pentru colinde si pentru zambetele celor dragi mie!

PS:Te asteptam cuminti, ca in fiecare an!

Facebook Comments Box
Facebooktwitterredditlinkedin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.