O carte VREA să se nască – Enescu şi hora razelor de soare

Despre Cristina Andone am auzit de la câteva prietene bune ale căror bloguri îmi sunt mereu aproape. Ştiam despre cartea – Poveşti din Pădurea Muzicală şi despre modul în care muzica a devenit prietena copiilor, prin intermediul scrisului.

Raluca a scris foarte frumos despre ei în câteva rânduri şi mi-am notat să abordez si eu astfel de teme cu războinicii mei când o veni vremea potrivită.

Apoi, acum câteva zile, a venit, de undeva din neant, vestea ca proiectul Cristinei se „chinuie” efectiv să se nască. După ce au apărut primele 8 cărţi din această serie şi mulţi copii s-au bucurat de ele, iată că tocmai acum, ne împiedicăm de un … ciot 🙂

Care este, de fapt, problema şi de ce nu apare cartea?

Vorbele Cristinei despre soarta acestei cărţi sunt cele mai potrivite:

În cor, editurile ne spun că „nu există piață pentru muzică clasică”. În mod bizar, cartea o să apară în suedeză în septembrie și va participă la Târgul de Carte de la Goteborg. Să învățam suedeză, zic 🙂.

Cu cele 8 povești muzicale de până acum, am vrut să-i apropii pe copii de cultura înaltă în mod firesc, creativ, fără artificii snoabe. Astfel poate Bach nu va mai fi o rudă săracă a lui Hornbach. Iar Chopin nu va fi o variantă de ‘shopping’ cu ultima consoană neglijent aspirată.
Între timp, au fost vândute 120.000 de cărți despre muzica a 8 mari compozitori. Nenumărați părinți mi-au scris despre copiii lor de 4-7 ani care vorbesc cu naturalețe despre Vivaldi, Beethoven, Mozart, au preferințe clare și recunosc fără efort chiar bucăți muzicale la prima audiție.

Deci visul meu nu mai este un construct fără aripi…
Și totuși, pentru Enescu ( iar în viitor, pentru re-editarea colecției) avem nevoie de parteneri de poveste. Ne lipsește o editură, un sponsor pentru CD, niște parteneri pentru difuzare și promovare. În rest, totul e bine 🙂.”

Ce putem face:

1. SHARE tuturor mesajelor care STRIGĂ despre această poveste şi cartea din spatele ei. Puteţi să distribuiţi conţinutul scris de către bloggeri sau să puneţi voi, în propriile cuvinte, accentul acolo unde credeţi că trebuie.
2. LIKE-paginii Enescu si hora razelor de soare – NU costă, nu doare şi nu cere de mâncare. Pagina are nevoie de sprijinul şi susţinerea noastră (= like-uri şi/sau mesaje de susţiner) pentru ca autoarea să poată demonstra interesul publicului ORICĂREI edituri interesate.
3. Pentru cei interesați să cumpere cartea s-a deschis o listă cu precomenzi în care va puteți adaugă numele 🙂 Noutatile le gasiti pe pagina minunatei carti. Cristina va asteapta la ateliere frumoase si ar fi pacat sa ratati astfel de ocazii.

Imi place să cred că oamenii se vor urni pentru lucrurrile în care cred. Pentru că DA, fiecare are responsabilităţi multe şi un întreg şir de bife la finalul unei zile obişnuite, DAR… pentru copiii noştri şi pentru că o carte este un suflet, TREBUIE să ne trezim.

Ajutaţi-o pe Cristina şi prietenii ei să salveze o carte. Cartea „Enescu şi hora razelor de soare” trebuie să vină pe lume!!!

 

Facebook Comments Box
Facebooktwitterredditlinkedin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.