Category

Bridget Jones sau viața dincolo de copertă. Impresii de lectură

Printr-o fericită conjunctură, mi-au ajuns în mâini 2 cărți ce spun povestea lui Bridget Jones – Jurnalul lui Bridget Jones și Bridget Jones:La limita rațiunii. Ambele au apărut la editura Polirom, în 2003 și au primit laude încă de la apariție, atât peste hotare, cât și la noi în țară.

Mărturisesc sincer că îmi aminteam câteva scene din ecranizarea ce îi avea în centrul poveștii pe Renee Zellweger, Hugh Grant și Colin Firth și am fost curioasă să citesc romanul.

M-am lăsat antrenată în povestea vieții lui Bridget Jones și m-am simțit bine văzând cât de comune sunt, uneori, gândurile și ideile unei femei. Lupta cu kilogramele în plus, relațiile de familie și gestionarea lor eficientă, viața amoroasă, moda, dragostea-ura cu frigiderul și bucătăria, micile bârfe și viața mondenă – toate acestea ne ocupă timpul.

M-am amuzat copios retrăind o parte din micile griji care îmi invadau creierul pe vremea când nu aveam soț și copii. E adevărat, Bridget Jones are, în carte, vârsta de care m-am temut și eu: colosalul 30!

Deși nu pot spune că am reținut idei geniale sau că am savurat cartea pe nerăsuflate, stilul realist, ușor de citit și foarte veridic al lui Helen Fielding m-a prins.

O carte bună de citit pentru destresare, pentru o viziune optimistă asupra vieții și pentru a trece ușor clipe de așteptare la dentist sau în tren.

Vă las cu imaginile din film și vă invit să vedeți povestea dincolo de umorul personajelor:

 

Mi-a plăcut mult ideea unui roman jurnal și mi-am reamintit cât de drag îmi era și mie, cândva, să scriu o astfel de poveste! E adevarat că eram, pe vremuri, de-a dreptul îngrozită de faptul că mama ar putea citi MARILE mele secrete 🙂 Evident, era vorba despre gânduri de mărire în lumea literara(cu care părinții mei nu au fost deacord niciodată și pe care le-au blamat, cu succes, multă vreme), fiorii primelor iubiri și astfel de mici probleme mari.

Notă pentru mine: ce-ar fi mai fac acest exercițiu de imaginație, măcar uneori?Pare că scrierea unui jurnal limpezește gândurile, curăță mintea de reziduurile de peste zi, nemaivorbind de cât de multă bună dispoziție poate isca, peste ani, când e recitit!

Închei, invitându-vă la un concurs: puteți câștiga una dintre cele 2 cărți cu Bridget Jones dacă respectați următorii pași:

  1. Îmi lăsați un comentariu în care îmi spuneți la ce vă gândiți văzând secvențele de film SAU citind această mică recenzie.
  2. Invitați la concurs măcar o prietenă pe care credeți că un astfel de dar ar bucura-o.
  3. Dacă vă face plăcere, m-aș bucra nespus să dați îmi lasați un semn al aprecierii voastre (sub formă de LIKE sau de SHARE sau abonându-vă la postările blogului meu!)

Din lista celor care se înscriu, copiii mei vor extrage 2 câștigători, în seara zilei de 6 decembrie și eu voi posta apoi aici numele lor. Mult succes!

Facebook Comments Box
Facebooktwitterredditlinkedin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.