Category

Stil reşapat – idei şi gânduri

Încă dinainte să mă întorc la muncă, după concediul de creştere a copilului pentru domnul Petru, m-a lovit problema – CE STIL VESTIMENTAR AM/MI SE POTRIVEŞTE?

Pentru că nu era momentul unei schimbări complete de garderobă, am căutat câteva trucuri de stil care să mă ajute să arăt decent şi să mă simt confortabil în hainele pe care le port.

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu nu mă dau în vânt după modă, nu leşin după nici o etichetă/firmă şi am haine normale, pe care îmi place să le combin sau accesorizez în funcţie de starea de spirit/ocazie/anotimp, etc.

Revenind la stil… Am căutat şi răscăutat idei care să mă ajute să dau o formă coerentă hainelor pe care le port. Probabil ca marea majoritate a femeilor, am dulapul plin de diverse chestii, dar, la o adică, nu am nimic de îmbrăcat!:)

Ei bine, se pare că aceasta este o problemă des întâlnită, pe care experţii în stil personal o diagnostichează şi tratează. Deci, no panic, man!

Am descoperit, cu bucurie, blogul lui Gabi Urdă şi cu un ochi râdeam, cu altul plângeam. De ce? Pentru că stilul este sau se poate construi, că se poate lucra în timp şi cu ceva resurse la asta, dar şi că pe anumite zone de stil sunt complet descoperită.

Mă refer, în primul rând, la importanţa unei lenjerii intime şi/sau modelatoare de calitate. Da, îmi plac desuurile frumoase, colorate şi materialele care alintă sau mângîie pielea, dar până să citesc pe îndelete, cu punct,virgulă şi argumente deştepte la Gabi Urdă DE CE şi cum poţi defini sau redefini propriul stil folosindu-te de aceste mici sau mai mari atuuri, nu m-aş fi gândit.

Pe de altă parte, ajutată de prietena mea Elena, am descoperit cum prietenia cu un om matur, cu o femeie care ştie şi vrea să împartă cu cei din jur ceea ce este şi are, este dătătoare de speranţă, de curaj şi de încredere în sine. Pentru că Elena mi-a oferit, gratuit şi cu umorul caracteristic, consultanţă vestimentară. Pentru o mămică aflată în buza vârstei de 30 de ani, cu 2 sarcini la activ şi un stil să spunem nedefinit (ca să vorbim elegant :P), garderoba de împrumut a fost soluţia salvatoare.

Am aflat că anumite culori mi se potrivesc mai mult şi că anumite tipare de haine scot în evidenţă ceea ce am eu mai bun. Am descoperit că este distractiv şi amuzant să faci schimb de haine şi că nu trebuie să mă tem să fac alegeri îndrăzneţe, dar să le fac doar conştient, respectând bunul simţ şi mai ales, bunul gust.

Aici, lucrurile se complică puţin. Este sau nu este chestie de stil bunul simţ? 🙂 Pentru mine, moda a fost multă vreme un fel de bau bau care impune (nu recomandă, nu propune, ci IMPUNE) anumite piese vestimentare care pe unii s-or potrivi, dar pe alţii arată… ca pe gard la soare!

Probabil că multă vreme, moda, stil şi modul în care acestea pot adăuga frumuseţe vieţii mi-au părut atât de greu digerabile tocmai pentru că sunt micuţă de statură, cu forme şi câteva kilograme în plus, pentru că nu mi s-a inoculat, de mică, ideea la care am ajuns şi cu care începeam această postare. Este ok să ai un stil vestimentar care să ţi se potrivească şi care să te reprezinte. De exemplu, nu mă pot închipui purtând zi de zi pantofi cu toc suţire sau haine de piele, negre şi lucioase, să zicem.

Lucruri pe care le-am descoperit citind postări de la Gabi Urdă mă vor însoţi, de acum, atât la cumpărături, cât şi la modificarea stilului sau la accesorizarea unei ţinute.

A fost un demers educativ, mi-am luat notiţe şi mă bucur că am descoperit un astfel de blog, pe placul şi pe înţelesul meu, fără a fi o cunoscătoare sau o împătimită a domeniului.

Cele câteva idei pe care vreau să le împărtăşesc astăzi cu voi sunt:

  • Omul face haina, dar şi o haină atent/iscusit aleasă poate face un om să arate ce are mai frumos, mai demn de arătat şi de admirat(din păcate, reciproca este valabilă, de asemenea!)
  • Curăţenia în dulap este terapeutică şi te ajută să redescoperi piese vestiemntare uitate, care merită atenţia şi dragostea ta. Un mic truc, folosiţi o schemă logică pentru a stabili dacă piesele vestiemntare din dulap mai sunt sau nu necesare.

  • Stilul este o opţiune personală, nu depinde de modă sau de trend, dar te simţi puternic, admirat şi încrezător dacă porţi lucruri care ţi se potrivesc.
  • Uneori, este binevenită înnoirea garderobei. Este o idee bună să porneşti de la ceea ce ai deja, să vezi ce poţi refolosi/modifica/etc. şi să adaugi alte piese care pot fi uşor combinate/alternate.
  • Culorile sunt bune, dar cu măsură.

În final, vă invit să faceţi un gest de mărinimie către cei din jur. Faceţi ordine în dulapuri şi nu mai păstraţi decât ceea ce vi se potriveşte şi vă dă încredere în voi.

Zâmbete cu stil vă adresez, dragele mele!

Facebook Comments Box
Facebooktwitterredditlinkedin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.