Tentații la cumpăna anilor. MANIFEST pentru libertate

Pregătesc o recapitulare a cărților care mi-au invadat gândurile în 2016. Până e gata, las aici impresiile de lectură a ultimei cărți din 2016 și a primei cărți din 2017 – Tentații a nou descoperitei (de către mine!) Corina Ozon.

Tentații este povestea Marlenei, o femeie care a renunțat la visele și la speranțele ei, din teamă. S-a lăsat dusă de val și a uitat să se bucure de viață, cu adevărat. Deși este soție, mamă și asistent manager la o firmă, și-ar dori o schimbare care să o scoată din amorțire.

Pe măsură ce descoperim mai multe despre Marlena, ne lăsăm angrenați de un vârtej de senzații și … tentații. Femeia nu este o frumusețe de revistă, dar o admiră pe Marylin Monroe și fiecare nouă experiență pare a o aduce tot mai aproape de acest ideal.

Tentații este o carte excelent scrisă, așa cum așteptam, după cele 4 (deja!) devorate rapid, sub semnătura Corinei Ozon. Este o călătorie în sufletul și alcovul unei femei ca mine și ca tine.

Avem din plin, comic de situație, așteptări, speranțe, lacrimi, scene mai mult sau mai puțin pasionale, întâlniri și situații în care, cu siguranță, te poți regăsi foarte ușor.

Tentații este o istorie ce ne poartă pe un drum de descoperire a identității, o căutare a motivației. Tentațiile oferă marele lux (din păcate!) de a ajunge la adevăratul nostru potențial.

Cum am ajuns la aceste tentații?

Această carte a poposit la mine, alături de alte câteva titluri, pe care vi le voi divulga la timpul potrivit, prin grija Anei Mănescu de la editura Herg Benet. Le mulțumesc pentru încredere și sper să colaborăm mult timp de acum încolo.

Despre Herg Benet pot să  spun că este printre cele mai active edituri în mediul online. Personal mi-a atras atenția datorită faptului că promovează foarte mult literatura română contemporană.

Nu mă înțelegeți greșit, apreciez și citesc mereu, cu mare plăcere și literatură străină și cărți scrise în alte vremuri. Dar ceea ce se scrie acum, în România (și mă refer la nume ca Anda Docea, Flavius Ardelean sau Cristina Nemerovschi) merită mai multă promovare.

La naiba, merită în primul rând să fie aduse în atenția publicului. Cu atât mai mult cu cât, vă spun asta dintr-un mic orășel de provincie, viața autentică este cea descrisă de oameni care împart aceeași realitate.

Revenind la tentații… Corina Ozon este o prezență constantă pe FB. E reală și e ușor să o cunoști. De la mine,pare că publicul o place ȘI pentru răspunsurile prompte. Corina Ozon e acolo,face față provocărilor sau întrebărilor pe care fanii sau, din contră, cârcotașii (din umbră sau doar de la colțuri) le exprimă. Aceasta este una dintre marile bucurii ale faptului că trăim într-o lume în care suntem aproape tot timpul conectați la tehnologie.

Dincolo de copertă

De ce?

Pentru că tentații există mereu, peste tot. Aproape sigur mulți dintre noi ne imaginăm cum ar fi să cedăm, măcar uneori, în fața unei anume tentații.

Vă provoc să fiți, în 2017, curajoși! Primiți odată cu accesul la … tentații, libertatea de a vă decide propria soartă, îndrăzneala de a cere ceea ce vi se cuvine și de a lupta pentru lucrurile în care credeți.

Spor la lectură să aveți/avem!

Facebook Comments Box
Facebooktwitterredditlinkedin

One Reply to “Tentații la cumpăna anilor. MANIFEST pentru libertate”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.