Category

O casă pentru Andrei

În ultima vreme, subiectul bunăstării copiilor – din toate punctele de vedere – a fost foarte aproape de inima mea. Pentru că sunt mamă, dar și pentru că îmi dau seama cât de important este să îi învățăm pe copiii de azi responsabilitatea faptelor noastre.

 

De fiecare dată când aud despre situații limită în care sunt implicați copiii, inima mea vibrează diferit.

 

Pentru că mă gândesc  (ȘI) la copiii mei. Cum mi-aș dori să crească ei? Dacă, din cine știe ce motive/împrejurări, ar fi în situația respectivă copiii mei?

Cum mi-aș dori să se așeze lucrurile?

 

Știu că puterea comunității este una atât de binefăcătoare. În primul rând, pentru că o comunitate îți permite să îți conții povestea. În brațele unei comunități, greul devine puțin mai ușor de dus. Sentimentul că NU EȘTI SINGUR îți dă forță și curaj.

 

Așa că… am rezonat puternic ideii de a face o casă pentru Andrei.

 

Valentina, învățătoarea lui Andrei, crede în potențialul acestui copil. Mai mult, vorbim despre 3 copii care se tem pentru siguranța lor. Avem în față o familie care se teme să își ducă viața în ceea ce ei numesc acum „casă”. De fapt, o construcție cel puțin rustică, din chirpici care stă să cedeze.

 

Aici avem câteva fotografii cu locul în care membrii acestei familii – 3 copii și 2 adulți – trăiesc.

 

Așa că, de fapt, o casă pentru Andrei este mai mult decât…DOAR O CASĂ. Casa lui Andrei va fi o casă pentru 3 copii. Va fi un cuib sigur unde 3 viitori adulți vor învăța să gândească, să acționeze și să empatizeze cu ceilalți.

 

Această casă poate fi un loc unde aripile acestor copii se întind, unde copiii prind curaj și încredere. Că se poate. Că pot merge mai departe. Că pot deveni oameni buni, harnici, empatici.

 

Cred foarte tare că „punem” în sufletul și mintea copiilor ceea ce îi facem să simtă. Dacă le arătăm iubire, vor da mai departe iubire. Dacă îi tratăm cu respect, vor trata pe ceilalți cu respect. Dacă acționăm, pentru ei, azi, cu responsabilitate, faptele lor de mâine vor fi în spiritul responsabilității.

 

 

Noi credem că Andrei merită acest ajutor astăzi. Casa acestei familii nu este sigură, se poate prăbuși în orice moment (în poze se poate vedea cum structura de lemn a fost afectată în urma unui incendiu, iar acoperișul greu abia mai poate fi susținut).

 

Acum acești copii dorm în casa lor sau la rude, dar nu este o soluție pe termen lung.

 

Sperăm să strângem suma necesară pentru a consolida această casă – constructorii cu care s-a vorbit au vehiculat mai multe sume, încercăm să optimizăm pe cât posibil orice ajutor – cât mai repede, mai ales că acum vremea pare să fie potrivită.

 

Andrei este elev în clasa a III-a, dar pentru fiecare achiziție nouă pe care o face, este nevoie de un mare efort de implicare din partea cadrului didactic și a voluntarilor pe care Valentina i-a adunat în jurul acestei clase de copii.

 

Valentina, învățătoarea lui Andrei, a văzut progresul lui școlar de când drumurile lor s-au întâlnit și își dorește să îl ajute în continuare. Dar pentru ca Andrei să poată ajunge la nivelul  copiilor de clasa a III-a este nevoie să se poată odihni, să își poată face lecțiile în siguranță, să nu se teamă pentru ziua de mâine.

 

Pare atât de obișnuit, nu-i așa? Cred că, pentru majoritatea celor pe care îi cunosc, aceste nevoi curente sunt atât de comune încât nu ne punem problema lor.

 

Aici și acum, o mână de oameni și-au propus să contribuie la acest normal de care noi ne bucurăm. Ceea ce pentru noi pare obișunit, pentru Andrei va face diferența.

 

Ești alături de noi? Îi facem o casă lui Andrei? Donațiile se strâng în contul doamnei învățătoare, pe care îl redau mai jos:

 

RO59INGB0000999911292880 – Valentina Govoreanu                                                     (învățătoarea lui Andrei)

 

Sperăm ca mesajul nostru să ajungă acolo unde trebuie și să putem povesti apoi despre progresele lui Andrei.

 

Închei cu rugămintea de a vă alătura campaniei noastre – O casă pentru Andrei – orice distribuire a postării, orice donație (în bani sau materiale de construcții) ne duce mai aproape de ceea ce ne dorim – un mediu sigur pentru Andrei și surorile lui.

 

PS – Din dorința de a nu expune inutil pe Andrei și familia lui, nu am scris detaliile exacte ale situației lor. Pentru cei care doresc și pot ajuta, sunt aici, aproape. 

4 iunie

Later edit: Mulțumim celor care au contribuit până acum. O parte din nevoi au fost acoperite ( s-a făcut extinderea, casa a fost acoperită deja). Ne-am bucura mult să contribuiți la următoarele etape: e nevoie să se pună tavanul, uși și ferestre, chirpiciul trebuie dat jos, se va pune plasa și apoi se va tencui, e nevoie să toarne placa pentru podea.

Las aici câteva fotografii de acum și mă rog să putem contribui la casa lui Andrei în așa fel încât să aibă unde dormi, unde învăța în siguranță.

Facebook Comments Box
Facebooktwitterredditlinkedin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.