Category

Jurnal de lucruri bune – Gemoterapice

Cred cu toată ființa mea că informația este prețioasă. Dar mai cred că degeaba e plin în lume de lucruri bune, dacă ele rămân secrete ascunse sub șapte lacăte. Pentru mine, gemoterapia a venit ca o completare a căutării unor soluții, ca un pas în plus pe un drum pe care mă aflu deja de o vreme. Pentru mine și familia mea, remediile gemoterapice, alături de homeopatie sunt primele opțiuni în ceea ce privește sănătatea. De asemenea, încep să conștientizez tot mai mult cum consum resursele de care dispun și care dintre acestea îmi pot fi hrană ȘI/SAU medicament.homeopatie

Sunt sigură că mai am foarte multe de învățat și îmi doresc să găsesc acei oameni dispuși să îmi arate, să împartă cu mine cunoașterea lor. Deocamdată, încep eu, cu câteva considerații generale despre gemoterapice, preluate aproape integral din cataloagele PlantExtrakt (nu mă plătește nimeni, în nici un fel, să scriu despre ele, DAR sper să vă fie utilă, de leac și alinare această postare!)

Prin bunăvoința unui Om bun, am intrat în posesia câtorva materiale care pe mine, ca mamă, mă ajută mult. Nu știu dacă se obțin greu, dacă se pot cumpăra de undeva sau costul lor, dar îmi doresc să împart cu voi acest dar.

Mai exact, informațiile care urmează reprezintă o sinteză a datelor din:

  • Lexicon de gemoterapie – aplicații în patologia aparatului respirator și propuneri de asocieri cu alte produse naturale (aparat respirator)
  • Lexicon de gemoterapie – aplicații în patologia aparatului respirator și propuneri de asocieri cu alte produse naturale (aparat osteoarticular)
  • Lexicon de gemoterapie – a II-a ediție revizuită și adăugită
  • Gama Tincturi mamă
  • Gama Produse fitoterapeutice, complexe fito-gemoterapice originale

gemoterapiePrecizări importante în ceea ce privește administrarea extractelor gemoterapice recomandate în afecțiuni ale aparatului respirator sunt următoarele*:

  1. Extractele gemoterapice pot fi găsite sub două forme de prezentare – forma clasică (MG=D1), iar unele dintre ele și sub forma concentrată (MG). Forma concentrată este mai puternică (de 10 ori față de cea clasică) și presupune administrarea la adulți a 6 picături, respectiv 3 picături la copii, față de 2 ml la adulți și 1 ml la copii, pentru forma clasică. Puteți afla sub ce formă este prezentat și trebuie administrat extractul citind denumirea sa integrală, specificată pe cutia produsului, dar și pe sticluța cu capac dozator.
  2. Concentrația alcoolică a extractelor gemoterapice clasice prezentate este, de regulă, de 18% (cu excepția celor de Arin negru, Brad, Castan comestibil și sălbatic, Cimișir, Mesteacăn pufos și argintiu, Plop și Cătină roșie care au o concentrație de 33% vol.), iar a gemoterapicelor concentrate (MG) este de 40% (cantitatea de alcool/doză fiind însă de aprox. 4 ori mai mică aici).
  3. Modul de administrare specifică și vârsta de la care se poate administra în mod uzual gemoterapicul respectiv, raportat la experiența medicilor care au realizat lexiconul) fără să fie însă o recomandare restrictivă pentru vârste mai mici. În situații speciale, medicul poate considera necesară administrarea anumitor gemoterapice din primele zile de viață, caz în care posologia este adaptată (1 picătură/kg corp). Dozele pentru fiecare produs gemoterapic administrat, conform recomandărilor dr. Pitera (Compendiu de gemoterapie clinică) sunt 1-15 picături/zi pentru nou-născuți și 10-30 picături/zi pentru sugari.
  4. Administrarea se recomandă în acut pe o perioadă de 7-10 zile (sau până la dispariția totală a simptomelor), iar în cazurile cronice pe o perioadă de 2-3 luni, iar la nevoie, după o perioadă de pauză (1-2 săptămâni) se poate repeta (aceeași schemă sau alte asocieri care se impun).
  5. NU SE ADMINISTREAZĂ copiilor gemoterapice de Cimișir, Cais, Piersic, Vâsc.
  6. Nu se administrează copiilor gemoterapice în perioada vaccinărilor, cu 1-2 săptămâni înainte și 2-3 săptămâni după vaccinare, pentru a permite corpului să inițieze și finalizeze răspunsul imun specific pentru antigenele cuprinse în vaccin.
  7. Nu se administrează femeilor însărcinate și celor care alăptează Arin negru(galactofug), Cimișir, Cais, Piersic, Vâsc.
  8. Se administrează rar copiilor, în afecțiuni respiratorii, gemoterapice de Alun, Castan comestibil, Castan sălbatic, Fag, Mur.
  9. Se administrează preferențial copiilor, în afecțiuni respiratorii, gemoterapicul de Brad.
  10. Gemoterapicele de Alun și Mur sunt CONTRAINDICATE în cancere bronhopulmonare din cauza activității antifibrotice, cu posibilitatea promovării metastazelor.
  11. Este specificat la modul de administrare al gemoterapicelor faptul că se asociază mai multe gemoterapice pentru recomandările prezentate. Există și situații când anumite gemoterapice se pot administra și singure, în general pentru tuse.
  12. Extractele din muguri de Mesteacăn argintiu și Mesteacăn pufos au recomandări asemănătoare în afecțiuni respiratorii, astfel încât se poate adminsitra oricare dintre ele, la orice grupă de vârstă.
  13. Există o diferență importantă între extractele gemoterapice (extracte hidro-glicero-alcoolice din părți tinere de plantă) și tincturile mamă (extracte hidro-glicero-alcoolice din părți adulte de plantă),acestea din urmă fiind propuse ca asocieri benefice cu extractele gemoterapice.

* Text preluat din Lexiconul de gemoterapie corespunzător aparatului respirator.

Facebook Comments Box
Facebooktwitterredditlinkedin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.