Category

Şoapte Urbane sau cum arta prinde viaţă colorată

Să facem cunoştinţă, eu sunt Irina de la blogulirinei.ro. Cine eşti tu?
Mămica Șoapte Urbane: Sunt Ina Noileanu, un om cu suflet bun, aşa spun cei care mă cunosc. Sunt un om care iubeşte frumosul, cel văzut şi cel nevăzut, pentru că mereu încerc să privesc dincolo de aparenţe.
Eşti o mamă care lucrează de acasă? Cum a început această „aventură”?
Mămica Șoapte Urbane: Lucrez şi de acasă după amiaza, când timpul îmi aparţine. Aventura handmade a început când fiul meu avea 5 ani şi am rămas doar noi doi. A pornit dintr-o necesitate, iar acum, după 25 de ani, este mai mult decât un hobby, a devenit un bussiness cu acte în regulă.
Spune-mi, în câteva cuvinte, care este „superputerea ta” ? Hai să vorbim despre proiectul tău!
Mămica Șoapte Urbane: „Superputerea mea”, dacă mă întrebai acum 20 de ani, ţi-aş fi răspuns „fiul meu”. Au fost ani în care, oricât mi-ar fi fost de greu, privindu-l, mă reîncarcam.
Acum însă, răspunsul este altul. „Super puterea” este pasiunea pentru frumos, combinată cu miile de ore de muncă, de teste, de făcut şi desfăcut. Oare faptul că sunt perfecţionistă poate fi încadrat tot aici?
Proiectul Şoapte Urbane, în forma de acum, este dezvoltat de 4 ani. Doi ani de studiu dedicaţi în exclusivitate testelor de comportament ale muşchiului stabilizat. Un an în care am creat conceptul de mini aranjamentele prototip şi studiat impactul, evident cu ajutorul prietenilor. Absolut tot ce este integrat în concept, de la muşchi, plante, cutii, fotografii trebuie să fie de cea mai bună calitate.
Azi, Şoapte Urbane înseamnă o echipă. Există sedinţe foto planificate din timp. Majoritatea fotografiilor din pagină sunt lucrate de Corina Alexandrescu, pe partea de marketing am o colaborare cu Simona Alexandrescu şi în atelier lucrez cu Carina Cris.
De ce o astfel de alegere?
Mămica Șoapte Urbane: Sunt o mare iubitoare de flori şi parcă florile tăiate se duc prea repede. 🙂 Mi-am dorit să dezvolt un concept floral ecologic şi multă vreme am cochetat cu hârtia creponată. La un moment dat, Vlad, fiul meu, mi-a sugerat să dezvolt doar partea cu muşchi stabilizat şi plante cu structură lemnoasă. De aici şi alegerea.
Care sunt sursele de inspirație? Cum capătă formă un aranjament? Cât este arta și cât este tehnică?
Mămica Șoapte Urbane: O să sune a lipsă de modestie. Singura sursă de inspiraţie sunt chiar plantele cu care lucrez. Îmi pun pe masa de lucru câteva flori, elemente uscate, (la începuturi desenam) şi lucrez ca la un puzzle. Procesul poate dura şi două saptămâni, pentru că rezultatul trebuie să fie Wow! Dacă o întrebi pe prietena mea, Elena Andrei, artist plastic, o să spună că este artă 100%.
Este greu să „construiești” astfel de povești colorate? Ai un anumit ritual când creezi?
Mămica Șoapte Urbane: Când iubeşti ceea ce faci, totul devine o provocare, imaginaţia este turată la maxim. Ritual, da, întotdeauna cu fundal muzical, muzică clasică când concep noi modele. La final, când prototipul este gata, gata, dansez cu el. Partea cea mai haioasă este alegerea unui nume. La începuturi apelam la cei din jur, acum, de fiecare dată, îi invit pe vizitatorii paginii Şoapte Urbane.
Ce te motivează să mergi înainte? Să îţi doreşti dezvoltare?
Mămica Șoapte Urbane: Bucuria cu care sunt primite, feedback-ul constant pozitiv. Poveştile pe care le scriu o dată cu finalizarea lor. Lumea plantelor este fascinantă. Simt că pot să aduc multă culoare în jur doar jucându-mă cu multe texturi.
Spune-mi, Irina, cine fuge de dezvoltare? Pasul următor este Instagram şi un site de prezentare. Caut câteva recomandări.

Cum au reacționat cei dragi, cei din jur, atunci, la început și cum s-a schimbat atitudinea lor acum?
Mămica Șoapte Urbane: Reacția prietenilor a fost constant pozitivă, critică atunci când era cazul. Apropo de prieteni, am un ajutor de nădejde când vreau să testez rezistenta la transport. Fac coletul, trimit 500 de km, îmi face poze când deschide. Deseori, când pleacă în țări exotice, îmi trimit fotografii cu plante.
Nu m-aș vedea făcând altceva, dar dacă într-o zi, nu aș mai putea face exact ce fac acum, aș …
Mămica Șoapte Urbane: Hm, grea întrebare. Clar aș rămâne în lumea florilor, sunt fascinante, cel puțin pentru mine.
Și ca să încheiem cu zâmbetul pe buze, care este cea mai amuzantă întâmplare legată de pasiunea ta 🙂
Mămica Șoapte Urbane: Da, am auzit pe cineva spunând … Ea este doamna cu mușchi.
Mulțumim doamnei Ina – cea cu puteri magice 🙂 şi avem o surpriză pentru voi.
Un concurs călduţ 🙂 Șoapte Urbane pune la bătaie un aranjament floral ca acesta 
Ce trebuie să faceți? E foarte simplu:
1. Lăsați aici, pe blog, un comentariu, spunându-ne care este persoana pentru care vreți acest aranjament și de ce. Voi juriza împreună cu doamna Ina, deci nu vă sfiiți să fiți sinceri și originali.
2. În semn de mulțumire pentru generozitatea sponsorului, ar fi drăguț să aruncați un ochi pe pagina Șoapte Urbane – poate vă inspirați pentru alte daruri minunate, tot se apropie luna Martie, nu?
3. M-aș bucura să susțineți proiectele mamelor din comunitatea Work at Home Moms – sunt mame harnice, care pun mult suflet și pasiune în ceea ce făuresc. Periodic, vorbesc aici despre ele, deci, prin abonarea la blogul meu veți fi la curent cu ceea ce fac mânuțele lor harnice 🙂
Concursul se desfășoară în perioada 1 februarie – 16 februarie, urmând ca pe 19 februarie să anunțăm câștigătorul premiului.
Evident, m-aș bucura și eu de like-uri la postarea mea sau de distribuirea articolelor pe care le scriu. Asta înseamnă să ne pese de cei din jurul nostru, nu?
Facebook Comments Box
Facebooktwitterredditlinkedin

17 thoughts on “Şoapte Urbane sau cum arta prinde viaţă colorată”

 1. Mi-a plăcut foarte mult ce am citit. Când iubești ce faci pui suflet și astfel au ieșit asemenea aranjamente minunate. Sunteti o echipă care merită prețuire și respect pentru munca depusă! Ce faceți voi sunt capodopere de artă și mă bucur că am acasă aranjamente din sublimele dumneavoastra creații.
  Referitor la participarea la concurs, da as incerca pentru cea mai specială persoană din viața mea care este mătușa mea Luca Florina. După dispariția mamei mele, ea mi-a fost aproape și la bine și la greu și o iubesc nespus de mult. Aș fi foarte fericită dacă acest magnific aranjament ar ajunge la aceast suflet minunat care iubește florile nespus de mult. Și dacă vreți să vă convingeri că ceea ce spun este și adevărat v-as ruga să mergeți acasă la ea, în cazul în care câștigăm, să-i însemnați acest aranjament. Ar fi mai minunat. Vă pup și vă îmbrățișez cu drag!😘❤

  1. Multumim mult pentru aprecieri! Eu ma bucur mult daca textul v-a ajutat sa vedeti pasiunea 🙂 La fel credem si noi, fiecare in patratica ei, ca pasiunea si dragul de om se simte, se transmite si se vede si de dincolo, de la cel care primeste/beneficiaza de ceea ce facem noi.
   Frumoase cuvinte despre matusa, sunt convinsa ca este norocoasa sa va aiba alaturi si ca va sunteti, reciproc, sprijin. Mult succces si sanatate sa avem, oriunde ne-am afla! Mult succes la concurs!

 2. Toata viata mea mi-au placut florile!
  Nu concep o zi de nastere sau un 8 martie fara flori!
  Cunosc pagina de FB Soapte Urbane si aranjamentele mi se par WOW, ceva ce eu am vazut pentru prima data pe aceasta pagina.
  Prima persoana la care mi-a zburat gandul vazand aranjamentul a fost mama. Ei i-as oferi ceva ce e atat de aproape de sufletul meu, ceva ce mie imi lumineaza privirea si inima!

 3. O cunosc pe Ina (Soapte Urbane) de ceva vreme. Ne-am imprietenit pentru ca ii admiram creatiile si am comandat unul, apoi inca unul, apoi am comsndat aranjamentele de la nunta mea, celd de pe mese … am vrut ceva … altfel si nu binecunoscutele aranjamente florale, iar Ina mi-a creat ceva unic, minunat si care a impresionat toti invitatii. Mi-a recomandat și alte mame din comunitatea Work at Home Moms care mi-au creat bijuteriile pentru nunta, buchetele si lumanarile, aranjamentele de pe masini si astfel nunta mea a fost …. altfel …. exact asa cum am visat!!! Si totul datorită Inei sau … si Inei!!❤❤ Asa s-a legat o prietenie minunata si din cand in cand o recomand prietenelor care isi doresc un cadou … mai altfel, dar facut cu grijă, bun gust si deosebit. De cate ori am ocazia incerc sa o promovez pe pagina mea de Facebook, poate nu suficient, dar o fac. Imi e tare draga , are un suflet mare si frumos si niste ochi … nu poti sa nu o remarci si sa nu o iubești!! Articolul dumneavoastra despre ea si lucrarile ei speciale, despre comunitatea Work at Home Moms … mi-a mers la suflet, ma bucur ca v-am descoperit si ca am descoperit acest blog!!
  Am uitat sa scriu pentru cine as vrea cadoul😂😂😂
  Pai … in primul rand pentru mine, mai am doua, unul amintire de la nuntă, evident, si unul pe care l-am vazut pe pagina „Soapte Urbane” … m-a cucerit si l-am luat. Pe acesta l-as tine pentru mine, dar cred ca-l voi oferi mamei soacre … si nu ca trebuie sa-i ofer ceva ci pentru ca vreau ceva deosebit … imi e ca o mama si o iubesc ca pe mama pe care am pierdut-o in 2005😞😞 si careia i-as fi oferit acest cadou de 8 martie.
  Ma opresc aici, cred ca am scris cam mult, dar despre Ina si creatiile ei nu poti scrie 3 vorbe! Sper din tot sufletul ca acest aranjament sa ajunga la mine, iar daca nu o fi sa fie …. sa ajunga la cine il merita, nu voi fi suparata deloc pe Ina si nici pe dumneavoastră , autoarea articolului. Urez succes tuturor celor ce vor participa, iar Inei ii spun ca ….o iubesc si o apreciez … si nu incerc prin asta sa obtin premiul, astea sunt sentimentele mele, cred ca Ina ma cunoaste destul de bine astfel incat sa stie ca vorbele mele nu sunt false, eu spun exact ce gandesc!
  Bafta tuturor celor ce vor scrie pe blog pentru a obtine premiul!

  1. Ce vorbe frumoase, ce inima generoasa si cat de cald ne-ati povestit! Ne bucuram si noi sa ne fiti alaturi 🙂 Sunt mandra sa vorbesc despre mamele din comunitatea Work at Home Moms, ori de cate ori pot, mereu o voi face cu drag si toata inima! Mult succes!

  2. Madalina, iti multumesc mult pentru caldura cu care ai scris. Azi chiar m-a ajutat sa imi ridic moralul care era undeva sub plafonul norilor. Te imbratisez!

   1. Si eu te imbratisez, Ina! Sa stii ca esti in gandurile mele foarte des! Te pup si … sper sa mai primesc o minune de-a ta cu ocazia concursului asta, dar …. cum o vrea Cel de Sus!😘😘😘😘❤❤❤❤ Pentru mine vei ramane mereu femeia minunata, frumoasa … cu ochi superbi si suflet cald care … m-a ajutat sa am o nunta de neuitat si care sper … mi-a ramas prietena!❤❤💕💖💗

 4. Buna, felicitari pentru articol Irina, felicitari dnei Ina pentru minunatele si unicele aranjamente. Poate suna egoist dar avand in vedere ca ziua mea de nastere este intre 1 si 8martie mi-as face mie acest cadou deosebit sa imi bucure sufletul in fiecare zi in noua mea casuta. Daca voi fi norocoasa promit sa il iubesc si sa il rasfat zilnic 🙂 si sa ma gândesc mereu la minunata comunitate de mamici muncitoare si absolut fenomenale. In incheiere multumesc mereu si sincer Irinei care mi-a indrumat pasii in WAHM.

  1. Multumim mult pentru aprecieri, pentru fiecare dintre noi este o imensa bucurie sa vedem/simtim ca munca noastra (diferita, atipica poate) este apreciata. Nu pare egoist deloc, e mare lucru sa ne facem bucurii/daruri sufletului si asta, spun eu, ne ajuta sa crestem si sa putem oferi, la randul nostru, celorlalti! Mult succes, draga mea!

 5. Lucrarile sunt minunate! De aceea, as fi incantata sa castig concursul pentru o foarte buna prietena din copilarie, drept multumire pentru momentele cand mi-a fost alaturi.😊

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.