Drenaj limfatic şi la Piatra Neamţ
Prima dată am auzit despre drenaj limfatic după ce am început partea de detoxifierea a curei mele de slăbire. Timpul trecea, se vedeau ceva rezultate şi am primit recomandarea de a adăuga câteva şedinţe de drenaj limfatic la cocktail-ul de acţiuni benefice sănătăţii.
Întâmplător (sau poate nu 🙂 ) am descoperit Salonul Gabrielle. O locaţie uşor de găsit, un spaţiu prietenos şi o mână de oameni care zâmbesc, îşi pun cunoaşterea şi priceperea în slujba noastră, a celor care vrem să arătam şi să ne simţim mai bine.
Iniţial am ajuns acolo pentru o scurtă şedinţă de epilat, dar am fost îmbiată să încerc şi beneficiile minunatului aparat (după câte am reuşit să aflu, unic în oraş, cel puţin deocamdată).
Concret, acest aparat ajută corpul să elimine toxinele, prin câteva programe de exerciţii persoanlizate nevoilor tale.
Nu doare, nu face mizerie şi nu lasă urme vizibile. 🙂 Sau nu unele care să îţi provoace disconfort, ci, dimpotrivă.
Eu sunt mândră că, printr-un program de 3 şedinţe pe săptămână, alternând programele recomandate de importator, am reuşit să modific în bine aspectul pielii mele.
Mai exact, am redus cu câţiva centimetri circumferinţa taliei. S-a redus cu un număr mărimea la haine. Mă simt mai suplă şi am pierdut o parte din apa reţinută de organism, de-a lungul vieţii.
Poate că rezultatele mele nu sunt miraculoase, dar perioada de timp despre care vorbesc este una foarte scurtă. Subliniez, o dată în plus că eu am urmat şi indicaţiile alimentare ale unui nutriţionist şi tind să cred că este o combinaţie câştigătoare, cel puţin în cazul meu.
Din experienţa mea, vă pot spune că mi-au făcut plăcere şedinţele de drenaj limfatic pentru că durata lor este una medie (eu am folosit sesiuni de câte 10 minute, schimbând uneori partea corpului pe care lucram), reprezintă o investiţie în sănătate şi sunt accesibile ca preţ, ca locaţie şi ca mod de desfăşurare. Pentru o perosoană ocupată, care lucrează mult şi are multe responsabilităţi pe parcursul zilei, mişcarea în formă organizată (mers la sală, alergare, practicarea unui sport,etc.) poate rămâne un deziderat, un vis de neatins, din motivele enumerate.
Din punctul meu de vedere, fiecare ar trebui să încerce să vadă ce fel de activitate i se potriveşte.
Vă las mai jos câteva linii generale privind folosirea aparatului fitnesss/de slăbire care ajută la drenaj limfatic.
- Este indicat să faceţi câteva exerciţii uşoare, de încălzire înainte de a utiliza aparatul. Intensitatea vitezei şi durata exerciţiilor va creşte progresiv.
- Contraindicaţii: nu suportă mai multe persoane odată, nu se foloseşte de femeile însărcinate sau în perioada de menstruaţie, nu se foloseşte de către cei care suferă de boli cardiace, tensiune prea mică/mare sau care au probleme ortopedice, decât conform recomandării medicale, nu se foloseşte de persoanele care au leziuni pe sau în interiorul corpului.
- Există câteva variante de exerciţii:
- Masaj în pozitie de flotare – este util pentru umeri, piept, braţe şi partea superioară a corpului
- Masaj pentru un singur picior – util pentru mijloc, abdomen şi coapse
- Masaj cu genunchii îndoiţi – pentru spate, fesieri şi gambe
- Masarea mâinilor şi încheieturilor – pentru picioare, umeri, braţe şi partea superioară a corpului
- Masaj în poziţie verticală – ideal pentru antrenarea întregului corp
- Masaj picior arcuit -antrenarea taliei, abdomenului şi coapselor
- Programul de exerciţii, conform manualului poate fi:
Exerciţiu normal=1-3 ori/zi, 5-20 min/zi, viteză normală
Sau
Exerciţiu pentru scădere în greutate=4-8 ori/zi, 10-20 min/zi, viteză mică
Ca şi număr de programe, există câteva variante – 88,P1,P2,P3 – programe. Timpul alocat fiecărui program este de maxim 10 minute (selectarea făcându-se la minut). Pentru sesiuni mai lungi, se pot repeta programele, se pot intercala exerciţiile sau chiar vitezele.
Programul meu preferat (pentru că le-am încercat pe toate!) este cel care alternează vitezele. Este chiar relaxantă o şedinţă de drenaj limfatic astfel, dar, atenţie!!!, după terminarea programului, este indicat să vă odihniţi 1-2 minute pentru că aveţi senzaţia că vă fuge pământul de sub picioare.
Este important de ştiut că rezultatele sunt mai profunde dacă sunteţi desculţi (vezi beneficiile presopuncturii, afişate şi în cabinet).
Un alt aparat din dotarea salonului este numit VACUUM şi apare în următoarele fotografii. Ajută la reducerea ridurilor, prin întinderea pielii, la tratamentul spondilozei cervicale şi la tonifierea sânilor. Dacă v-am făcut curioşi, sunt sigură că veţi petrece clipe minunate la salon, răsfăţate de mâinile de aur ale doamnelor şi răsfăţate de proceduri noi, eficiente, special concepute pentru a reda încrederea în sine, sănătatea şi buna dispoziţie.
PS : Să vă spun un mic secret 🙂 Periodic, salonul Gabrielle are noi produse şi servicii, aşa că urmăriţi pagina lor de FB, pentru a fi mereu la curent cu tehnologia frumuseţii!
Aici se face drenaj limfatic?In ce consta,ce metode se folosesc si cat costa o sedinta?
Care este adresa dv?
Buna ziua. Luati legatura cu cei de la salon, va rog. Eu doar am relatat experienta mea cu ei. Doamna Ana Bosteog (o gasiti asa si pe FB) cu siguranta va va raspunde tuturor intrebarilor.:)